Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impostos
L'Ajuntament de Mataró s'oposa a l'augment de l'IVA

La moció, presentada per la CUP, declara que el consistori donarà suport a la plena sobirania fiscal i a una fiscalitat justa i progressiva

20/09/2012 Economia
El Ple de l’Ajuntament de Mataró d'aquest mes de setembre ha aprovat, amb els vots favorables d’ICV, PxC i CiU, una moció de la CUP en què es rebutja l’augment de l’IVA. El consistori manifesta el seu desacord davant dels nous tipus impositius de l’IVA i exposa que donarà suport a les iniciatives que fomentin la plena sobirania fiscal i una fiscalitat justa i progressiva.

La CUP considera que l’augment de l’IVA és “socialment injust i abusiu, atès que es tracta d’un impost que el paga tothom amb independència del seu nivell de renda”. Segons la formació, aquesta mesura suposaria una important pèrdua de poder adquisitiu, cosa que se suma a la crisi salarial i a l’alt percentatge d’aturats.

A més, el grup polític ha contraposat aquest fet amb l’amnistia fiscal decretada, els rescats bancaris o la supressió de l’impost de successions, tot considerant-les mesures dutes a terme “per afavorir les grans fortunes i principals defraudadors del nostre país”.

El regidor de la CUP Xavier Safont-Tria ha expressat que el seu grup polític està d’acord que l’espoli fiscal és un problema per al futur de la societat catalana, però ha donat importància a la necessitat de resoldre el problema del frau fiscal i les polítiques neoliberals, com ho és l’augment de l’IVA, que “no anirà destinat a pal·liar les mancances socials que estan generant les mateixes polítiques del PP i CiU, sinó a pagar el deute bancari”.

Podeu llegir la proposta de resolució clicant aquí.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid