Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP Mataró per l'aclariment de responsabilitats per l'acomiadament d'un treballador de la ràdio

Un informe del Secretari General de l’Ajuntament de Mataró ha donat la raó al representant de la CUP de Mataró al Consell d’Administració de l'Audiovisual, que ha destapat la nul·litat de l’acomiadament d’un treballador fix de la plantilla d’aquesta empresa municipal. L’acomiadament d’un Cap de Secció de la ràdio municipal i del canal públic de TDT ha estat marcat per un seguit d’irregularitats provocades, a parer de la CUP, per incompetència i mala fe en l’alta direcció de l’empresa. Per aquest motiu, la CUP demanarà explicacions i ha sol·licitat que s’instrueixi un expedient informatiu amb la finalitat de determinar possibles responsabilitats en aquest afer.

26/01/2009 13:06 Política

Després de cinc dies, l’Alcalde encara no ha respost a la sol·licitud d’obrir un expedient informatiu, i per això la CUP  formularà una pregunta al Ple de l’Ajuntament.

El representant de la CUP al Consell d’Administració exposa que, a parer seu, en aquest afer hi ha hagut moltes dosis d’incompetència i també de mala fe. I demnna que s’obri un expedient informatiu que determini quines responsabilitats i pot haver hagut en aquest acomiadament improcedent. L’Alcalde no resol aquesta sol·licitud ni la sotmet a votació, i diu que haurà de consultar al Secretari General –que és assegut al seu costat i present a la reunió– sobre la possibilitat o no d’obrir un expedient informatiu. 

Fins a data d’avui, el relat dels fets és el següent:

9 gener 2009: Joan Antoni Barón signa una carta on comunica a un treballador amb contracte fix que "la direcció de l'empresa us comunica que ha pres la decisió de procedir (…) a un acomiadament disciplinari”. La carta d’acomiadament és lliurada al treballador, i, juntament amb un informe de la Gerència també és enviat a tots els membres del Consell d’Administració.

13 gener 2009: En nom del President de Mataró Audiovisual, la Gerència de l’empresa suspèn la sessió ordinària del Consell d’Administració prevista per al 20 de gener, i ho argumenta “atès la proximitat de la darrera sessió del Consell d’Administració que vam celebrar el passat mes de desembre”, sense esmentar que aquesta darrera va ser extraordinària.

14 gener 2009: el representant de la CUP al Consell d’Administració de Mataró Audiovisual exposa que, segons els Estatus i el Reglament, l’òrgan competent per acordar acomiadaments no és “la direcció” ni el President, sinó el Consell d’Administració. Demana la nul·litat de l’acomiadament per via disciplinar i que es mantingui la convocatòria de la sessió ordinària del 20 de gener.          

15 gener 2009: L’Alcalde  encarrega un informe al Secretari General de l’Ajuntament, que els membres del Consell no coneixeran fins el dia 20 de gener. L’Informe dóna la raó a les sol·licituds del representant de la CUP: “per raons de prudència i seguretat jurídica, per tal d’evitar debats estèrils sobre qüestions formals dubtoses, sóc del parer de sotmetre aquest acord a al Consell d’Administració”.

El mateix 15 de gener, i sense donar explicacions, l’alta direcció torna a convocar la sessió del Consell d’Administració que havia suspès dos dies abans. El principal punt de l’ordre del dia és “Ratificar la resolució d’acomiadar el Cap d’Emissions de Mataró Audiovisual”.

19 gener 2009: El treballador acomiadat entra diversos escrits pel Registre de l’Ajuntament adreçats al President i al Consell d’Administració de Mataró Audiovisual. L’alta direcció no ha liurat cap d’aquests documents als membres del Consell d’Administració.

20 gener 2009: A la reunió del Consell d’Administració de Mataró Audiovisual hi assisteix, exepcionalment, el Secretari General de la Corporació. El president -l’Alcalde- proposa modificar el punt de l’ordre del dia de “Ratificar la resolució d’acomiadar…” i exlica que l’acomiadament disciplinar ha estat substituït per un procés de negociació amb la finalitat de trobar una sortida dialogada amb el treballador acomiadat. S’informa que el procés de diàleg el conduïrà el Vicepresident de Mataró Audiovisual i regidor de Presidència de l’Ajuntament de Mataró.

El president proposa que, més endavant, es modifiquin els Estatuts i el Reglament per tal de treure al Consell d’Administració la competència de contractar i acomiadar el presonal de Mataró Audiovisual.

En canvi, la CUP considera que per evitar situacions com aquesta caldria confiar en les fucions d’arbitratge que els Estatuts i el Reglament atorguen al Consell d’Administració.     

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid