Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MATARÓ
La CUP titlla el pressupost pel 2012 de “continuista i antisocial”

S'aprova el pressupost inicial del govern de CiU amb el vot favorable del PSC, l'abstenció d'ICV i el vot contrari de la CUP

11/01/2012 Política
Xavier Safont-Tria El regidor de la CUP Mataró, Xavier Safont-Tria, en una intervenció al Ple | Autor: CUP Mataró
El Ple Municipal de l’Ajuntament de Mataró (Maresme), celebrat dimecres 4 de gener, va aprovar inicialment el pressupost del govern de CiU, amb el vot favorable del PSC i l’abstenció d’ICV. La CUP va votar en contra de l'aprovació inicial del pressupost i del Pla d'Actuació Municipal del 2012 i va anunciar que presentarà al·legacions per garantir unes polítiques socials en benefici del conjunt de la ciutadania.

El regidor de la CUP al municipi, Xavier Safont-Tria, va denunciar el caràcter continuista del pressupost i del PAM 2012 i va reclamar “més ambició per reinventar i reequilibrar la ciutat davant els indicadors de degradació que amenacen la cohesió ciutadana com l' atur, l' estancament econòmic, la baixa productivitat, o el fracàs escolar”.

Safont-Tria va proposar unes estructures més sòlides i una nova forma de fer i entendre la política i la ciutat per avançar vers un nou model social. Per una banda, va voler fer constar la necessitat d'un canvi de model de ciutat que “creixi en qualitat de vida i reverteixi l'actual dinàmica que sols beneficia a les entitats financeres i a les companyies transnacionals”. Per altra banda, va proposar bastir les estructures d'una societat postcapitalista recuperant els valors cooperatius i a través de la promoció del desenvolupament d'accions en el camp de l'educació i de la promoció efectiva de la participació ciutadana. Finalment també va fer palès la necessitat de situar Mataró en el camí de l'alliberament nacional. Safont-Tria va recordar que “només amb la sobirania política podrem garantir la recuperació dels ingressos imprescindibles per cobrir les necessitats ciutadanes i els serveis públics municipals”.

La CUP a Mataró va anunciar que en el proper Ple de gener, presentarà una resolució per l'adhesió de Mataró a l'Associació de Municipis per la Independència, demanant el compromís de la resta de grups municipals.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid