Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP considera un “fracàs col·lectiu” el pressupost aprovat a Mataró

S'aprova el pressupost pel 2012 a Mataró amb 11 milions d'euros menys dels que es preveien en la proposta inicial

21/02/2012 Política
El passat 16 de febrer es va aprovar definitivament el pressupost per l'any 2012 a l'Ajuntament de Mataró amb els vots favorables de CiU i PSC, l'abstenció d'ICV i el vot contrari de la CUP.

El pressupost de l'Ajuntament de Mataró, el qual preveia inicialment uns ingressos de 196 milions d'euros, s'ha vist obligat a suprimir 11 milions d'euros contemplats en inversions, degut al decret aprovat pel Govern espanyol que impossibilita l'ampliació de l'endeutament dels ajuntaments. Algunes de les inversions afectades seran la rehabilitació de la Plaça Gran, la xarxa de clavegueram a les Sureres o la inversió de reposició als edificis escolars.

La Candidatura d'Unitat Popular ha lamentat que el govern de CiU hagi rebutjat bona part de les 32 al·legacions que la formació havia presentat en la línia de racionalitzar i millorar els serveis i equipament públics i prioritzar polítiques de justícia social, sostenibilitat del medi i alliberament nacional. Algunes de les propostes van ser la recollida selectiva porta a porta, iniciar accions d'insubmissió fiscal, estudiar els casos d'externalització de serveis públics i contemplar la municipalització d'aquests, la construcció de dues escoles o la obertura de biblioteques privades a tota la ciutadania.

El regidor de la CUP a Mataró, Xavier Safont-Tria, ha situat el pressupost en el context de crisi actual, especificant que “el problema no el solucionarem només des de la vessant econòmica sense visualitzar que la ruïna que patim és econòmica, política i social”. El regidor ha explicat que mentre la crisi econòmica és molt clara per a tothom degut a les altes taxes d'atur, al desmantellament de l'economia productiva o a la situació financera actual, la crisi política i cultural també han assolit la màxima magnitud sense que en siguem tan conscients: “Avui totes serem testimonis d'un pressupost totalment condicionat pel poder des de l'estat espanyol, les directrius europees i les imposicions d'institucions financeres d'àmbit mundial”.

La CUP demana dignitat al Govern espanyol


Safont-Tria va aprofitar per demanar dignitat al Govern espanyol, fent referència al recent accident ferroviari degut a les deficiències al mecanisme de seguretat ja que no s'han fet les inversions necessàries i promeses pel Govern espanyol. Per altra banda, va recordar que actualment els catalans suporten un espoli fiscal que suposa el no retorn del 40% dels impostos dels ciutadans.

El regidor de la CUP també va parlar de la crisi cultural que es pateix a través dels mitjans de comunicació que “han imposat la cultura individualista i han buidat de contingut la crítica política i teoria revolucionària que avui necessitem per fer front a la crisi”.

La formació ha reafirmat la seva negativa al pressupost aprovat, considerant-lo la culminació d'un fracàs col·lectiu: “la d'una societat lligada de peus i mans amb molt poc marge de maniobra per superar l'actual situació de crisi econòmica, política i cultural”.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid