Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ROM
Plens més ràpids i menys democràtics a Mataró

ICV-EUiA i la CUP s'oposen a la reforma del ROM

10/09/2012 Política

El govern de CiU juntament amb PSC i PP vol canviar el funcionament dels Plens modificant el Reglament Orgànic Municipal (ROM) amb el propòsit d'agilitzar els els debats i les intervencions. Els grups parlamentaris ICV-EUiA i la CUP es mostren en contra d'aquests canvis i argumenten que les noves mesures limitaran la qualitat democràtica.

En un comunicat, ICV-EUiA i la CUP expressen que els canvis que es proposen minvarien la participació democràtica dels grups municipals que tenen menys regidors. FAquest fet implicaria, al mateix temps, una reducció del control al govern. A més, apunten que la decisió ha estat presa sense consens i sense cap debat previ. 

L’objectiu de la reforma és agilitzar els debats i les intervencions. Però segons els grups que s’hi oposen, això és només una excusa per atacar la qualitat de la democràcia i reduir el diàleg, la participació i la transparència.

Finalment, apunten que aquesta modificació pren per base la comoditat de l’equip de govern, que prioritza l’agilitat dels plens en lloc dels principis democràtics.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid