Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crisi
Mataró aprova un pacte per l’ocupació sense cap crítica a la crisi capitalista

La CUP ho considera un rentat de cara i afirma que la solució passa per “construir una alternativa al sistema capitalista”

23/07/2012 Política
El ple municipal de l’Ajuntament de Mataród'aquest mes de juliol ha aprovat un Pacte econòmic i social per l’ocupació. La proposta del PSC va obtenir el suport de tots els partits polítics excepte de la CUP, que va al·legar que aquest pacte era un document “farcit de bones paraules” però sense cap crítica al sistema capitalista, generador de desigualtats socials.

Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP, va criticar la manca de crítica política i ideològica del Pacte i dels partits polítics que hi donen suport: “Quin sentit té que vostès parlin de promoure un model econòmic basat en l’educació, la formació i la capacitat professional, si a la pràctica s’està desballestant l’educació pública? Algú ens està enganyant”. A més, va posar èmfasi a la necessitat de trobar solucions que passin per construir una alternativa al sistema capitalista tot fent un repàs dels problemes principals amb què es troba el país: retallada del 21% en educació, destinació de recursos econòmics a la banca, allargament de l’edat de jubilació, abaratiment de l’acomiadament, model comercial de grans superfícies en detriment del petit i mitjà comerç, etc.

Davant de tot això, la CUP afirma que “aquí no falten diners, aquí sobren polítiques neoliberals i el cinisme dels qui legitimen unes estructures de poder que sostenen aquest sistema depredador i excloent que és el capitalisme”, i proposa una alternativa socioeconòmica real, basada en la recuperació de la sobirania popular i el repartiment del treball i de la riquesa.

Algunes de les seves propostes són: igualtat d’oportunitats en tots els àmbits, repartiment de la riquesa com a camí cap a la justícia social, garantir els drets socials, lideratge del sector públic, sostenibilitat del medi ambient, suport a la producció local, equilibri salarial, millorar la qualitat laboral, etc.

Suport a la immersió lingüística

D’altra banda, el Ple del 5 de juliol va aprovar amb àmplia majoria (amb el suport de CiU, PSC, ICV i CUP) una moció de suport al model d’immersió lingüística a l’escola. La proposta inicial del PSC incorpora una aportació de la CUP que insta la Generalitat a defensar els mestres i els centres educatius que, malgrat la sentència, continuïn aplicant el model d’immersió lingüística en català.

En aquest punt de l’ordre del dia del Ple municipal hi va intervenir Carla Juvinyà en nom de l’associació Fèlix Cucurull. Juvinyà va posar de manifest els atacs que ha patit la llengua d’ençà de la sentència del Tribunal Constitucional: els catalanoparlants d’arreu del territori són víctimes de l’objectiu de l’estat espanyol “d’acabar amb la normalització del català”, va dir.

Juvinyà va recordar que el sistema d’immersió lingüística està avalat per l’èxit obtingut en trenta anys i que, per tant, es tracta d’una llei injusta que no s’hauria d’acatar: “Cal que les autoritats públiques catalanes compleixin amb el deure pel qual han estat elegides, i davant de lleis injustes no les acatin. La realitat és més tossuda que qualsevol llei discriminatòria dictada per qualsevol tribunal espanyol”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid