Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#novullpagar
La insubmissió als peatges s'estén a Mallorca
30/04/2012 Política
Aques matí, membres del Col·lectiu Albaïna de Sóller (Mallorca) han realitzat una acció reivindicativa al peatge del Túnel de Sóller. Els activistes s’han negat a pagar el preu de la concessionària, sumant-se així a la campanya popular contra els peatges #novullpagar. Com a resposta a l’acció, els operaris de la concessionària del Túnel de Sóller han retingut de manera il·legal el cotxe durant més de 40 minuts, tot negant-se a obrir la barrera i impedint que pogués fer marxa enrere mitjançant la col·locació de cons.

D’aquesta manera, s’ha procedit a telefonar fins a dues vegades a l’112, per tal de que la Guàrdia Civil acudís al peatge i permetés continuar als ocupants del vehicle. Un cop arribada una patrulla de la Guàrdia Civil, s’ha ordenat als membres del Col·lectiu Albaïna a passar a l’altra banda del peatge. Finalment, el Col·lectiu Albaïna ha interposat una denúncia contra la concessionària per retenció il·legal.

Són molts els motius pels quals els mallorquins no volen pagar el peatge, manifesta el col·lectiu, entre els quals remarca, que és dels petages més cars de l'estat espayol, en relació preu-Km, que s'hs allargat la concessió fins al juny de 2022, tot i estar a hores d’ara més que sufragada la inversió realitzada per a finalitzar les obres i èrquè suposa un greuge comparatiu respecte a la resta de ciutadans, ja que és la única via de les Illes Balears amb un peatge.

A més a més, els ciutadans de Sóller, Fornalutx i Escorca encara tenen un bon motiu de pes: d’ençà del setembre de 2010 el Govern Balear no ha abonat ni una sola mensualitat de la subvenció del túnel, tot i les nombroses protestes i accions populars. Una bonificació que garanteix la gratuïtat del Túnel de Sóller per als residents de la vall.

Davant d'aquesta situació assenyalen  al Govern Balear, i més concretament al conseller Biel Company, de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, com a responsables de la situació actual. "Una situació injusta que molts d’illencs no estam disposats a seguir aguantant, sumant-se d’aquesta manera Mallorca a la protesta antipeatges al Túnel de Sóller" apunta el col·lectiu



 
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid