Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reforma laboral
Galícia també farà vaga general el 29 de març

La convocatòria, promoguda per la CIG, no compta amb el suport de CCOO i UGT

21/02/2012 Laboral
Galícia farà, com el País Basc, vaga general el proper 29 de març en resposta a l'aprovació de la reforma laboral per part del govern espanyol. El secretariat confederal del sindicat gallec CIG va acordar dissabte passat fixar la data de convocatòria de vaga general el 29 de març, convocatòria a la que ja s'han unit la Central Unitària de Treballadors (CUT) i el PCPE.

El secretari general de la CIG, Suso Seixo, ha remarcat que durant el mes de març la reforma laboral es debatrà al Congrés i que la majoria sindical basca també ha convocat vaga el mateix dia.

CCOO i UGT, "en l'ambiguïtat"

La setmana passada la CIG va mantenir reunions amb CCOO i UGT per intentar acordar una convocatòria de vaga general conjunta, cosa que no va ser possible ja que la CIG no està disposada a canviar la data de l'aturada per esperar que els sindicats espanyols decideixin convocar-ne. "No es pot seguir en l'ambigüitat", sentencia Seixo, que considera que CCOO i UGT "estan intentant arribar a acords amb Rajoy i el PP per intentar endolcir certs aspectes de la reforma i poder vendre-la com a positiva".

Per tot plegat, assegura que el sindicat gallec "no està disposat a caure en aquest tipus de trampes", tot i que estén la mà als sindicats espanyols si decideixen apostar per la vaga general. Ara bé, Seixo ha deixat clar que el límit és el mes de març: "Si aquests senyors apareixen convocant per finals d'abril o maig o pel mes de juny, no ens val", ja que serà al març quan es debatrà la reforma laboral mitjançant un projecte de llei per via d'urgència i quan es debatin els Pressupostos de l'Estat, "amb unes retallades duríssimes".

"El major atac a la classe treballadora des de la transició"

Per la CIG, la reforma laboral és "el major atac contra la classe treballadora des de la transició" i suposa "carregar-se el dret al treball tal com estava concebut fins ara". Així, es dóna la volta a la normativa posant-la "al servei de l'empresariat", sosté Seixo, que alerta que ara els empresaris podran "decidir unilateralment les condicions laborals de la classe treballadora en aspectes bàsics com el salari, la jornada o la mobilitat funcional a les empreses" i descarta que afavoreixi la creació de llocs de treball.

"Ara es facilitarà o abaratirà l'acomiadament, posant mà d'obra barata al mercat, substituint feina fixa per temporal propiciant que els pares deixin els seus llocs de treball de forma barata perquè es contractin els seus fills per la meitat del preu", manifesta.

Davant d'aquest panorama, per la CIG "existeixen raons de sobres per convocar una vaga general.
Valora
Vídeos
A CIG convoca FOLGA XERAL para finais de marzo de 2012
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid