Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reaccions
Reforma laboral, "via lliure als desitjos de la patronal"

"El PP trobarà la gent de la CUP plantant cara contra aquesta nova agressió", adverteix Marc Sallas

11/02/2012 Laboral
La CUP i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) han condemnat aquest dissabte la reforma laboral aprovada aquest divendres pel govern espanyol. A parer de la CUP, suposa “un pas més en la precarització dels drets de les treballadores i treballadors”.

Per la CUP, aquesta és "una nova retallada de drets que dóna via lliure als desitjos de la patronal", amb la reducció dels tràmits administratius pels ERO o donant prioritat al conveni d'empresa per davant del sectorial. D’aquesta manera, adverteix, es deixa els treballadors de les empreses mitjanes amb poca presència sindical i sotmesos a la pressió patronal, fet que suposa “la fi de la negociació col·lectiva”.

Segons la formació, la reforma anunciada suposa "un salt qüalitatiu en la pèrdua de drets i garanties laborals" i assegura que "aprofundeix en l'abaratiment de l'acomiadament i en la desregulació de l’acomiadament procedent". A més, apunta que també introdueix el concepte “absolutament discrecional i arbitrari" de pèrdues actuals o previstes o bé de disminució de vendes durant tres trimestres consecutius.

El portaveu de la CUP Marc Sallas ha fet una crida per respondre contra la reforma laboral de forma contundent i ha anunciat que “el PP trobarà la gent de la CUP plantant cara contra aquesta nova agressió”. Així mateix, ha explicat que participaran de totes aquelles mobilitzacions impulsades per les organitzacions socials i sindicals.

La COS crida a mobilitzar-se

La COS també ha fet una crida a mobilitzar-se: "Ara més que mai, el poble treballador dels Països Catalans, al sud de l’Albera, tenim la necessitat de dotar-nos de les eines organitzatives necessàries per superar la situació actual de destrucció continuada dels nostres més elementals drets socials, laborals, nacionals, i fins i tot, humans".

D'aquesta manera, fa una crida als treballadors "a respondre de manera clara i contundent a l'aplicació d’aquesta nova i salvatge contrareforma i a participar activament en totes les mobilitzacions que s’hi convoquen arreu del país, amb blocs unitaris i combatius, per tirar enrere les mesures acordades".

"Reforma laboral de la gran banca"

Segons el sindicat, el govern espanyol "no ha fet res més que aprovar la contrareforma laboral que se’ls hi demanava des de la gran banca, des de l’FMI i la UE". En aquest sentit, alerta que "aprofundeix en la destrucció accelerada dels drets més elementals" i que "l'objectiu real és incrementar encara més el poder de la patronal en les relacions laborals, aprofitant la crisi econòmica per disciplinar i afeblir la classe treballadora i al moviment sindical en general".

Vaga general la darrera setmana de març

El poble treballador de Galiza és el primer a l’estat espanyol a posar-se en marxa per protestar contra la reforma laboral anunciant una vaga general nacional a Galiza per la darrera setmana de març.

La COS ha fet una crida a mobilitzar-se per la mateixa data  en una Jornada Nacional de Lluita arreu dels Països Catalans "per tal de mostrar el nostre rebuig frontal a aquesta nova contrareforma laboral, i avançar amb fermesa en el camí de la preparació i convocatòria de la Vaga General al nostre país".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid