Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reforma laboral
Endavant OSAN: "Cal avançar en l'organització d'assemblees populars coordinades"

L'organització aposta per crear "pols de lluita obrera que superin el pactisme dels sindicals oficials i que plantegin noves formes de lluita contra l'ofensiva neoliberal"

14/02/2012 Laboral
Com a resposta a la reforma laboral, Endavant OSAN considera que "cal seguir avançant en l'organtizació d'assemblees populars coordinades tant a nivell de barri com a nivell de lloc de treball" per tal que aquests espais esdevinguin "pols de lluita obrera que superin el pactisme dels sindicals oficials i que plantegin noves formes de lluita contra l'ofensiva neoliberal, basades en la desobediència a les seves lleis i dictàmens, en la resistència contra l'ofensiva neoliberal i en l'acció directa contra l'estat, la patronal i la banca".

L'organització creu que aquests espais han d'exercir de "pols de contrapoder, construint i estenent punts d'informació laboral, cooperatives d'autogestió, xarxes de suport entre treballadores o xarxes de resistència als desnonaments i a la usura financera".

En aquest sentit, aposta per organitzar el suport popular a les mobilitzacions com són els centres d'ensenyament de primària i secundària, la sanitat, els i les treballadores de TMB o les universitats públiques. "Cal combatre l'opinió burgesa que aquests sectors en lluita són "egoistes" quan estan lluitant per més i millors serveis públics", avisa, i recomana "avançar en la confluència de les lluites pels serveis públics, tant dels i les seves treballadores com dels i les seus usuàries per enfrontar-se de forma unitària al mateix problema de degradació i la privatització encoberta".

També aconsella anar assentant les bases per organitzar una vaga general al marge de CCOO i UGT "que aturi els sectors estratègics del país i que demostri una veritable capacitat d'incidència sobre la producció". Per fer-ho, assenyala, "cal desenvolupar més i millors mètodes de lluita, recollim les experiències d'altres territoris (Grècia, Oakland, etc.) i teixim al llarg del país una capacitat de resposta obrera que compti amb la complicitat de tots els sectors en lluita i organitzats".

A parer d'Endavant, les mobilitzacions convocades per CCOO i UGT no responen a una voluntat d'oposar un veritable rebuig a la reforma sinó que està pensada "per justificar les quantioses subvencions que reben aquests sindicats i per intentar evitar el descrèdit absolut de les seves cúpules i del seu model de sindicalisme pactista".

Per contra, es decanta per "organitzar una lluita nítidament rupturista i anticapitalista per la defensa dels drets socials (serveis públics, desnonaments, etc.) i dels drets laborals (expedients, deslocalitzacions, contrareforma laboral, etc.)".
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid