Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reforma laboral
L'MDT aposta per impulsar urgentment un sindicalisme nacional i de classe

També creu necessari "consolidar i estendre arreu de la nació la CUP com a referent de la Unitat Popular"

14/02/2012 Laboral
El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha condemnat la reforma laboral aprovada pel govern espanyol i "aplaudida de seguida per CiU" i ha afirmat que "evidencia l'agudització a casa nostra de la lluita de classes". Segons l'organització, "la declaració de guerra de la burgesia ens obliga els treballadors i les treballadores en particular, i les classes populars en general, a organitzar la nostra resposta".

A parer de l'organització, cal impulsar "de manera imprescindible i urgent un sindicalisme nacional i de classe apte per a la lluita". Així, veu "imprescindible que el sindicalisme dels Països Catalans tingui una dinàmica pròpia al marge dels sindicats pactistes (CCOO i UGT) que promouen l'estabilitat dels estats que ens oprimeixen com a treballadors i treballadores i també com a catalans i catalanes".

En aquest sentit, aposta per "generar una nova dinàmica amb voluntat hegemònica dins del moviment obrer que sigui una alternativa de lluita i de defensa dels drets" que combati una reforma laboral "que no busca sinó augmentar el grau d'explotació dels treballadors i les treballadores, empitjorant-ne les condicions laborals i disminuint-ne el poder adquisitiu". "Es tracta de facilitar encara més l’acomiadament i alhora afeblir els mecanismes de defensa de la classe treballadora davant qualsevol agressió en l'àmbit laboral, atès que atempta directament contra la negociació col·lectiva", denuncia.

Al seu torn, condemna també "la resposta tímida" de les cúpules dirigents de CCOO i UGT i "la tebior de les seves propostes d'oposició", que considera que no estan a l'alçada de les circumstàncies. I exclama: "És un insult a la intel·ligència que aquests sindicats pretenguin fer creure que encara tenen marge de negociació en el tràmit parlamentari (espanyol i burgès) de la reforma laboral. És un insult a tots els treballadors i les treballadores que estan plantant cara a la seva situació quotidiana i a aquells que no han renunciat a continuar lluitant".

Consolidar i estendre la CUP arreu dels Països Catalans

L'MDT considera també que per fer front a les agressions és necessari "consolidar i estendre arreu de la nació la CUP com a referent de la Unitat Popular" i adverteix que "l'actual situació no permet excuses per no tirar endavant aquesta tasca primordial de l'Esquerra Independentista".

Per tot plegat, creu que cal "implicar-se en els espais de lluita per la Ruptura Democràtica per la Independència amb el clar objectiu de fer arribar les propostes de la Unitat Popular i la necessitat de vincular les reivindicacions nacionals i socials per tal que la lluita per la Independència esdevingui socialment majoritària".

L'MDT ha fet públic també el seu suport a la vaga general d'universitats públiques convocada pel dia 29 de febrer i se suma també a la proposta de la COS de convocar una Jornada Nacional de Lluita arreu dels Països Catalans per al mes de març.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid