Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reforma Laboral
La CAJEI considera que és "una agressió extrema contra les joves treballadores"

"L'atur juvenil als Països Catalans supera ja el 60% en la franja dels 16 als 19 anys d'edat. El 40% de joves que busquen feina estan sobrequalificats. A això cal afegir-hi que del total de llocs de treball destruïts des del 2006, el 86% eren ocupats per joves"

13/02/2012 Laboral
La Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) ha emès un comunicat on manifesta que la la reforma laboral "del PP obrirà de bat a bat a la Confederación Española de Organizaciones Empresariales (CEOE) les portes d'un mercat d'esclaus. Amb la contractació i l'acomiadament pràcticament desregulats i desprotegits ens convertirem en la mà d'obra barata i sense drets laborals que tant somia la patronal". És per aquesta raó que l'organització fa una crida al jovent català a rebel·lar-se de totes les maneres possibles contra les noves formes d'esclavatge.

Per a la CAJEI, la reforma desprotegeix absolutament "la treballadora davant un acomiadament, abaratint aquest fins a 33 dies per any treballat i ampliant el ventall de justificacions per al comiat procedent". A més a més, "abarateix i facilita la contractació temporal de les joves, principal focus de precarietat, i també el seu acomiadament". Tenint en compte, puntualitza el comunicat, que el 40% de les joves que treballen ho fan sota contractes temporals, especialment en l'hosteleria i el comerç.

Pel que fa als "MINIJOBS", la CAJEI ho qualifica com una una nova forma d'esclavatge juvenil, que a Alemanya funciona ja des del 2003. "Permet emplear algú per realitzar tasques de poques hores de duració per un sou màxim de 400 euros -xifra força inferior al Salari Mínim Interprofessional (SMI) i sense cotitzar a la seguretat social. Els joves independentistes recorden que el govern de Rajoy ja havia insinuat en diverses ocasions la seva intenció d'impulsar els minijobs, que formarien part també del paquet de mesures que prepara la Unió Europea per a fomentar la ocupació juvenil.
 
En el text del comunicat, la CAJEI també denuncia la congelació/retalada del SMI, argumentant que si el SMI a l'Estat Espanyol és de 641,40 euros mensuals marca el mínim que se" li pot pagar a una treballadora per una jornada laboral a temps complet. Per als treballadors amb un contracte eventual que no excedeixi els 120 dies l'any, per exemple contractes per obra i servei, el salari mínim és de 30,39 euros per jornada"

Malgrat que segons el govern espanyol, la congelació/retallada anunciada només afectaria 200.000 persones, la CAJEI remarca que "cal sumar-hi el prop d'un milió de treballadores catalanes que no estan protegides per un conveni col·lectiu i, per tant, el seu salari es regeix pel SMI". És a dir que, als Països Catalans, es calcula que aquesta congelació/retallada del SMI afectarà a la pràctica 1.400.000 persones, la majoria joves i dones, puntualitza l'organització dels joves de l'Esquerra independentista.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid