Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
19-F
Primera manifestació contra la reforma laboral

La Intersindical-CSC i la COS aposten per avançar cap a la vaga general

19/02/2012 Laboral
Aquest diumenge es duran a terme manifestacions a les capitals catalanes per rebutjar la reforma laboral aprovada pel govern espanyol el 10 de febrer. Convocada pels sindicats majoritaris, és la primera mobilització de protesta contra el decret llei, que comporta entre altres un abaratiment de l'acomiadament.

Llistat de manifestacions

Barcelona (12.00 h, passeig de Gràcia-Diagonal)

Palma (12.00 h, plaça d'Espanya)

València (11.30 h, plaça de Sant Agustí).

Alacant (11.30 h, Institut Jorge Juan)

Castelló (11.30 h, Parc Ribalta)

Eivissa (12.00 h, Vara del Rey)

Girona (12.00 h, plaça de la Independe?ncia)

Lleida (12.00 h, plaça Ricard Vinyes)

Maó (18.00 h, l'Esplanada)

Tarragona (12.00 h, plaça dels Despullats)

Tortosa (12.00 h, plaça del Carrilet)

La manifestació protesta contra una reforma laboral que segons els sindicats incrementa els privilegis dels poderosos. A banda, es rebutgen unes "retallades que amaguen la privatització de serveis bàsics com l'educació, la sanitat i el transport", tal com denuncia Usuàries en lluita, que considera que la nova reforma "busca denigrar encara més les nostres condicions laborals per afavorir als amos del capital, dels bancs i de les grans corporacions".

"Aquesta reforma destrossa el ja minvat valor dels convenis col·lectius, certifica l'acomiadament pràcticament lliure i dóna via lliure als empresaris per canviar-nos els horaris i les condicions de la nostra feina, per a aquells que en tenim", manifesta.

D'altra banda, adverteix que "seguirem dient no a les cúpules financeres amagades darrere dels tecnòcrates de la Unió Europea". "Front a la dictadura dels bancs i les grans corporacions i la complicitat de la classe política i les institucions de la UE nosaltres seguirem oposant-hi l'autogestió, la solidaritat i el suport mutu", sentencia.

Cap la vaga general

Davant d'una de les reformes laborals més dures dels últims anys, els líders de la UGT i de CCOO, Cándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo, s'han decantat per convocar una manifestació en diumenge quan la reforma ja ha entrat en vigor. Diuen que serà l'inici d'un procés de mobilitzacions, però de moment no parlen de vaga general.

La Intersindical-CSC i la COS, però, aposten per avançar cap a la vaga general. El primer sindicat ha fet una crida a la seva afiliació a participar de les mobilitzacions que es duguin a terme en àmbit de proximitat per a expressar el nostre rebuig i oposició als atacs contra els treballadors, fet que, indica, "s'inscriu en la necessitat d'avançar en la convocatòria d'una vaga general amb urgència".

De la seva banda, el portaveu nacional de la COS, Gonçal Bravo, considera que les protestes parcials "només serveixen per esgotar la força de les persones treballadores i mantenir sota control una mica més la mobilització de la classe treballadora". És per això que adverteix que "és ara quan més necessitem una organització sindical combativa, lligada a les lluites socials i disposada a avançar clarament amb i per la Unitat Obrera i Popular". "Ara més que mai cal organitzar-se en assemblees i seccions sindicals per millorar les estructures de solidaritat i suport mutu, per defensar els nostres drets i llocs de treball, i per fer front a la repressió", manifesta.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid