Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
19-G
Clam popular contra la reforma laboral arreu del país

A Barcelona, unes 8.000 persones s'han aplegat a la convocatòria d'usuaris dels serveis públics en lluita, amb el suport de nombrosos col·lectius i sindicats, des de l'esquerra independentista, com Endavant i la COS, fins al sindicalisme alternatiu.

19/02/2012 Laboral
La manifestació convocada aquest diumenge a Barcelona ha aplegat milers de persones, que han mostrat el seu rebuig a la reforma laboral del govern espanyol, la seva oposició a les retallades, tant del govern de l'estat com l'autonòmic, així com la seva crítica al paper passiu i còmplice dels sindicats majoritaris espantyols CCOO i UGT. Un dels clams més repetits ha estat a favor de la convocatòria d'una vaga general, segons informa Endavant.

La marxa, que ha començat a quarts de dotze a la plaça Catalunya, ha pujat pel carrer Roger de Llúria. En passar per la delegació del govern espanyol a Catalunya s'han llençat ous i pintura, igual que a la seu nacional de Convergència del carrer Còrsega, assenyalant-los com a responsables de la reforma laboral i les retallades antisocials respectivament.

La mobilització havia estat convocada per usuaris dels serveis públics en lluita, amb el suport de nombrosos col·lectius i sindicats, des de l'esquerra independentista, com Endavant i la COS, fins al sindicalisme alternatiu, com la CGT, IAC, CNT, i diverses assemblees de barris i col·lectius en defensa dels serveis públics i moviments veïnals.

La marxa ha acabat a la seu de Convergència on s'ha desconvocat donant per acabada la protesta.

Segons Endavant, "l'èxit de la convocatòria mostra la possibilitat i necessitat d'articular mobilitzacions combatives i massives en defensa dels drets socials i laborals, des de la crítica al sistema capitalista, acumulant forces des del conjunt de l'esquerra transformadora i els moviments populars dels Països Catalans, al marge de les centrals sindicals majoritàries espanyoles que han demostrat la seva submissió i incapacitat de defensar els drets dels i les treballadores catalanes".


Clam anticapitalista contra la reforma laboral a Palma

Milers de persones s’han manifestat avui pels carrers de Ciutat contra la Reforma Laboral. Bona part de la gent s’ha afegit al bloc anticapitalista unitari, que s’ha desmarcat del recorregut majoritari encapçalat pels sindicats CCOO i UGT, "traïdors de la classe treballadora i còmplices d’un sistema pervers i en crisi permanent com el capitalisme"., segons informa Contrainfo.cat

Aquest bloc anticapitalista ha estat un èxit tenint en compte el poc temps amb què s’havia organitzat. La marxa ha començat sota l’amenaça d’un tímid plugim que no ha acabat d’arrancar. Al capdavant del Bloc, dues pancartes unitàries: “Anticapitalistes. Per la solidaritat entre els pobles” i “La lluita és al carrer. Cap a la vaga general”.

Ja ben passades les 12 hores, la manifestació ha començat. El sector anticapitalista ha esperat que els convocants avancessin per remarcar una última fila en desacord amb el paperot d’alguns sindicats i partits polítics.

La marxa ha recorregut tot el carrer de Sant Miquel, en què s’ha fet una petita aturada per “saludar” la seu del feixista Círculo Balear, ben protegit per la policia. Quan s’ha arribat a la Plaça Major, s’ha voltat cap al carrer del Sindicat per fer camí cap a la plaça de Santa Eulàlia. En aquest moment, com que s’ha seguit un trajecte diferent, el Bloc s’ha topat amb molta gent que ja tornava de l’altra manifestació. Se’ls ha saludat amb càntics com “Aquí estam, nosaltres no pactam!”. La marxa ha acabat a la Plaça de Santa Eulàlia, on s’ha llegit el manifest i hi ha hagut algunes intervencions de companys de lluita.


Tarragona

La convocatòria feta pels sindicats CCOO i UGT arreu de l’Estat espanyol de manifestació contra la reforma laboral s’ha vist representada aquest migdia a Tarragona. Des de l’Estàtua dels Despullats fins al final de la Rambla Nova, diverses organitzacions i persones han fet sentir la seva veu contrària contra una reforma que abarateix encara més l’acomiadament i condemna les treballadores a subsistir a base de feines temporals, segons informa Pobleviu.cat

A la cua, el bloc anticapitalista, conformat per la CGT principalment i, a més a més, el Jovent Llibertari-Joventut Anarco-sindicalista i l’Esquerra Independentista, ha aportat la nota discordant sobretot pel que fa a les consignes, el soroll i les al·lusions al pactisme dels sindicats grocs.

Quan el gruix de la manifestació, rere la pancarta dels convocants i banderes de partits, ha girat cap a la Subdelegació del Govern, s’ha trobat amb el bloc anticapitalista, que els ha propinat amb diversos lemes com ara “menys pactar, més lluitar”, “aquí estem, nosaltres no pactem”, “Comissions, UGT, sindicats del poder/botiflers”. L’enfrontament, tanmateix, no ha anat més enllà. En la cruïlla amb el carrer de Sant Agustí, el bloc alternatiu ha pujat cap a la plaça Verdaguer, Rambla Vella i plaça de la Font, on han llegit el seu manifest i han clos la manifestació.


Girona


Unes 8.000 persones s'han manifestat pels carrers de Girona, on hi ha hagut un clam unànim cap la vaga general.


Tortosa


La manifestació també ha tret al carrer unes 2.000 persones.

Lleida


Darrere d'una capçalera unitària, on també es feia referència a les retallades, han recorregut el centre de la ciutat per acabar a la Rambla Ferran, davant de la subdelegació del govern central, on uns manifestants han tirat ous contra la façana.

Maó

Unes 2.000 segons els organitzadors, han participat avui en la manifestació celebrada a Maó contra la reforma laboral convocada per UGT i CCOO.

La protesta ha comptat amb el suport de CGT, el moviment 15-M, així com PSOE, PSM, Esquerra de Menorca-EU. Els *Verds i *Equo.

Els manifestants s'han concentrat, a les dotze del migdia, a la plaça de l'Esplanada i sota una intensa pluja s'han dirigit, a través dels carrers més cèntrics de la ciutat, cap a la plaça de la Miranda, on està situada l'adreça insular de l'Administració de l'Estat.


País Valencià

La marxa a València ha aplegat més 80.000 persones, mentre que a Alacant han asistit més de 40.000 i a Castelló han participat unes 30.000.


 

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid