Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Des de les Terres de l'Ebre, un pas més cap a la constitució de l'ANC

“No ens ho posaran fàcil, gens fàcil. Potser ens amenaçaran. Potser miraran d’empobrir-nos encara més però tingueu clar que si volem la llibertat, la tindrem” ha sentenciat Carme Forcadell.

11/02/2012 Política
Amb la sensació que avui ha estat un dia històric a les Terres de l’Ebre, més de 400 persones vingudes des de desenes de pobles de les Terres de l’Ebre, el Matarranya i el Sénia, han participat de la presentació pública de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les Terres de l’Ebre que ha comptat amb el recolzament de destacades personalitats del món cultural, sindical i polític com els alcaldes de les capitals de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, així com nombrosos càrrecs municipals dels ajuntaments del territori.

Amb una actuació plena d’ironia, el cantautor calero, Miquel del Roig, ha començat a animar el públic amb cançons pròpies i garrotins reivindicatives que han fet aixecar els primers aplaudiments. Acte seguit ha pres la paraula la membre del secretariat de l’ANC a nivell nacional, Carme Forcadell qui ha fet una intervenció contundent sobre els objectius de l’ANC, quins motius han portat a la seua creació el proper 10 de març a Barcelona i quin és el camí que haurà de recórrer el poble català fins assolir la seua independència. “No ens ho posaran fàcil, gens fàcil. Potser ens amenaçaran. Potser miraran d’empobrir-nos encara més però tingueu clar que si volem la llibertat, la tindrem” ha sentenciat Forcadell.

A aquesta intervenció li ha seguit la de la primera de les persones invitades per l’ANC a les Terres de l’Ebre, Ferran Bel, alcalde de Tortosa i un dels vicepresidents de l’Associació de Municipis per la Independència. En la seua intervenció, Bel, ha elogiat el treball que està fent la societat civil vehiculant-se a través d’un espai apartidista i transversal com ho és l’ANC, “per tal de superar les diferències dels partits”, ha remarcat. Alhora, ha explicat que des de l’Associació de Municipis per la Independència, es farà tot el treball possible per tal d’assolir l’objectiu compartit entre totes dues entitats, “l’assoliment d’un estat propi”.

Seguint a Ferran Bel, ha estat l’ocasió de la següent persona invitada a l’acte, l’exacalde de la Fatarella i membre de la Unió de Pagesos, Pep Suñé. La seua, ha estat una de les intervencions més sentides per la claredat i contundència amb la que s’ha expressat. Fent paral•lelismes entre l’ofici de pagès i la lluita per l’alliberament nacional, ha demanat “compromís, autoestima i coratge. Autoestima per la nostra llengua, els nostres costums i també pels nostres productes”.

Finalment ha arribat el torn del coordinador de l’ANC a les Terres de l’Ebre, Ramon Bel. Totalment entregat i encoratjat, Bel, ha fet una crida a la unió i a la participació de “totes les persones independentistes o que estarien a favor de la independència, a les Terres de l’Ebre”. Recordant que fan falta crear-se assemblees locals al màxim número de pobles del territori, ha fet èmfasi en dues dates, per un costat el 10 de març, dia de la constitució de l’ANC a Barcelona, i per un altre costat, “el dia 11 de setembre. Data que enguany hem de fer històrica a Barcelona per tornar a ser més d’un milió de persones”.

L’acte ha acabat amb la interpretació dels himnes del País Valencià, les Illes i el Principat, per part de la Colla de Dolçaina i Tabal de Vinaròs, i amb crits d’independència de tot el públic dempeus.



 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid