Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Acte de presentació de l'Assemblea Nacional Catalana a les Terres de l'Ebre

Demà a les 12h, l’Auditori Felip Pedrell. Els organitzadors volen que esdevingui un acte d’autoafirmació nacional a la Terres de l’Ebre, que aglutine a totes les persones que són independentistes o que estarien d’acord amb la independència dels Països Catalans

10/02/2012 Política
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les Terres de l’Ebre fem una crida a la participació de totes les persones de l’Ebre, del Sénia i del Matarranya que siguen independentistes o estarien d’acord amb la independència.

Personalitats destacades d’entitats del territori ja han confirmat la seua assistència com Joan Montesó, coordinador d’Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre, o Dolors Queralt, president d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre. Des del món polític ebrenc, alcaldes com Manel Ferré, d’Amposta, Paco Gas, de Roquetes, o Xavier Pallarés, alcalde d’Arnes i Delegat del Govern de la Generalitat, són alguns dels alcaldes dels 15 municipis que a hores d’ara ja formen part de l’Associació de Municipis per la Independència que són: Tortosa, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, L’Ampolla, L’Ametlla de Mar, Deltebre, Alcanar, Roquetes, Jesús, Arnes, Móra la Nova, Miravet, Rasquera, Ulldecona i El Perelló.

Les assemblees locals ja constituïdes o en fase de constitució també s’estan organitzant per a fer un gran desplaçament a la capital del Baix Ebre, el proper dissabte. Així Amposta per la Independència ha convocat una concentració davant de l’IES Montsià, a ales 11h per tal de pujar cap a l’acte de l’Auditori. Xerta per la Independència també es coordinarà amb els pobles d’Aldover i Benifallet per acudir a l’acte, com també ho farà La Cala per la Independència. Les assemblees de la Ribera d’Ebre, Alacanar i Tortosa, encara acabant-se de constituir, també estan treballant per a l’èxit de l’acte de dissabte. Finalment, Deltebre es constituirà aquesta setmana com Deltebre per la Independència després de la bona acollida de la primera reunió de  dissabte passat.

L’acte serà conduit per la periodista Núria Mora, i hi haurà les intervencions de Carme Forcadell, membre del secretariat de l’ANC Nacional i Ramon Bel, coordinador de l’ANC a Terres de l’Ebre, explicaran què és l’ANC, quins objectius té i com està organitzada actualment. Per un altre costat, l’entitat ha volgut invitar a Ferran Bel, alcalde de Tortosa, que intervindrà com a vicepresident de l’entitat Municipis per la Independència, i Pep Suñé, membre de la Unió de Pagesos, ex alcalde de la Fatarella i lluitador històric.

Al mateix acte es comptarà amb la presència del cantautor calero, Miquel del Roig qui interpretarà alguns temes i finalment, la Colla de Dolçaina i Tabal de Vinaròs seran qui interpretaran els himnes nacionals de Catalunya, el País Valencià i Illes Balears.

D’aquesta manera, les persones membres de l’entitat volen que aquest acte sigue un acte d’autoafirmació nacional a la Terres de l’Ebre, que aglutine a totes les persones que són independentistes o que estarien d’acord amb la independència dels Països Catalans, i que per tant, sigue una crida a totes les persones del territori a que s’unisquen a aquest moviment del poble català, democràtic i unitari que vol treballar per aconseguir l’estat propi. Per això, cal que la gent s’organitze als seus pobles en assemblees locals deixant de costat els partits polítics i que face entendre a tots els racons del territori que només amb un moviment fort i ampli s’aconseguirà el somni de llibertat que aquest país vol aconseguir.

Recordem que Xerta, el primer municipi de les Terres de l'Ebre on es va celebrar la consulta popular per la independència, fou  l'escenari de la creació de l'assemblea territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) el passat 17 de desembreValora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid