Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Berga fa el ple absolut en la presentació de l'Assemblea Nacional Catalana

L’entitat compta amb l’assistència de Patrícia Gabancho i Pere Pugès i estrena l’audiovisual A les mires del cel

29/01/2012 Política
Berga per la Independència va atreure més de 300 persones al pavelló de Suècia de Berga a l’acte que va tenir lloc aquest dissabte al vespre. L’objectiu de l’entitat era donar a conèixer el seu full de ruta fins a la consecució de l’Assemblea Nacional Catalana. A través de diverses campanyes, l'Assemblea busca la mobilització de la ciutadania per tal de convocar un referèndum d'independència el 2014.
 
L’acte es va iniciar amb una cantata del grup vocal V9 seguida de la presentació a càrrec del cordinador de l’entitat, Lluís Ballús, que a continuació va donar pas a la projecció de l’audiovisual A les mires del cel. L'audiovisual, que podeu veure contigu a aquest text, recull tot un seguit de fragments d’entrevistes elaborades una setmana abans en l’acte festiu que es va dur a terme a la plaça de Sant Joan de Berga. 
 
El representant de Gironella per la independència va parlar després en nom del Berguedà, i va donar pas a l’audiovisual “Declaració fundacional” en què s’expliquen els motius pels quals es treballa en els fonaments de l’Assemblea Nacional Catalana que es presentarà a Barcelona el 10 de març de 2012. 
 
L'escriptora Patrícia Gabancho i el membre del secretariat de l'ANC Pere Pugès van fer una intervenció a favor de la independència de la nació catalana fent especial incís en la unitat de tota la ciutadania. Gabancho, a més, va concloure la seva intervenció citant el títol del seu últim llibre: “L’autonomia que ens cal és la de Portugal”. 
 
Finalment, va cloure l’acte el portaveu de Berga per la independència, Jaume Duran, que va apel·lar també a la unitat del poble català i a la necessitat de reivindicar els seus símbols, tot incitant l’auditori a penjar la senyera o l’estelada al balcó. 
 
En acabar l’acte, i després del cant d’Els Segadors a càrrec de grup vocal V9, els assistents van poder donar la cara al web Donalacara.cat, que ja sobrepassa els 8.000 seguidors, i van adquirir banderes catalanes i samarretes de l'ANC.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid