Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TMB demana presó per dos treballadors que van denunciar abús de poder

Dos sindicalistes de la CGT són acusats d'atacar la intimitat i l'honor del cap de línia i els comandaments en referir-se a una gravació penjada a Internet.

Segons explicat la CGT, el 22 de juliol de 2008 un conductor d'autobusos de TMB de la cotxera de Ponent va ser víctima d'un cas d'abús de l'autoritat per part d'un Cap de Línia amb la col·laboració d'altres comandaments, que va acabar en un expedient disciplinari i 15 dies de suspensió de feina i sou per al treballador.

05/07/2011 12:51 Laboral
Tres anys després, la direcció de TMB demana 2 anys de presó per a dos treballadors d'autobusos que van denunciar aquest fet per atacar la intimitat i l'honor del cap de línia i els comandaments en fer referència a una gravació durant una roda de premsa. A la gravació penjada a Internet es pot escoltar una discussió entre un comandament i un conductor en la qual el primer acaba imposant-li una sanció de 15 dies de suspensió de treball i sou.

Als pocs dies que es produís el cas d'abús d'autoritat, la CGT d'autobusos de TMB va convocar una roda de premsa on Saturnino Mercader com a President del Comitè d'empresa, Josep Garganté com a portaveu de la CGT i Manuel Casado, el treballador sancionat, van donar la seva opinió sobre el cas i demanaven a la Direcció de TMB que prengués les mesures corresponents. A continuació, la Direcció de TMB informava que les mesures que prendria serien sancionar Mercader i Garganté amb 4 mesos de feina i sou i impulsaria un judici penal. Pel que fa a la denuncia laboral, els sindicalistes van guanyar el judici, encara que ara el Tribunal Superior de Catalunya ha demanat al Jutge que torni a dictar sentència.

Tanmateix, en relació al judici penal, la fiscalia ha demanat finalment 18 mesos de presó i 18 mesos de multa a raó d'una quota diària de 12 euros amb la responsabilitat personal subsidiària en cas d'impagament, mentre que la Direcció de TMB puja el llistó i demana 2 anys de presó i una multa de 12 mesos amb una quota diària de 18 euros, i responsabilitat personal subsidiària en cas d'impagament de 6 mesos de privació de llibertat.

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid