Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TMB demana que es prohibeixi la vaga d'autobusos convocada per la visita de Benet XVI

La direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha demanat la prohibició de la vaga convocada per la Confederació General de Treballadors (CGT) de TMB amb motiu de la visita de Joseph Ratzinger el proper 7 de novembre. La CGT va decidir convocar aquesta vaga en protesta per la despesa de diner públic així com per "la ideologia ultrareaccionària del Papa i de la seva jerarquia catòlica".

Segons ha informat la CGT, la direcció d'autobusos de TMB ha enviat un escrit enviat al Departament de Treball perquè il·leglitzi la il·legalització la vaga.

28/10/2010 02:23 Laboral

A l'escrit, la Direcció de TMB afirma, en espanyol, que "veient la mencionada convocatòria s'evidencia amb absoluta claredat que ens trobem davant d'una vaga que es convoca per motius totalment aliens a l'empresa i als interessos professionals dels seus treballadors". En aquest sentit es pregunta "quin és l'interès professional dels treballadors de TMB que defensa una vaga que es convoca per pressionar a tercers aliens a l'empresa per motius que res tenen a veure amb TMB?".

Segons afirma l'escrit, la finalitat de la vaga "és de marcat caràcter polític i no guarda cap relació ni directa ni indirecta amb TMB i els seus treballadors". A més, remarca que l'article 11 a) del decret 17/77 estableix que la vaga "és il·legal quan s'iniciï o se sostingui per motius polítics o per qualsevol altre finalitat aliena a l'interès professional dels treballadors afectats". Cal destacar que la CGT és el sindicat més majoritari al si dels treballadors d'autobusos de TMB i que el seu portaveu és el sindicalista detingut el passat 15 d'octubre pels aldarulls de la vaga general.

Aquest divendres els convocants de la vaga i la direcció de TMB es reuniran al Departament de Treball per parlar de la convocatòria.

Per saber-ne més:

La CGT convoca una vaga d'autobusos el dia de la visita de Benet XVI 

Més d'un milió i mig d'euros per garantir una visita papal plàcida

El col.lectiu "Jo no t'espero" prepara el rebuig al Papa Benet XVI 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid