Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a manifestar-se
CiU, PP i PxC impedeixen que l'Ajuntament de Salt doni suport als dos antifeixistes multats

La dreta va votar en contra de la moció d'IPS que denunciava l'existència de fitxers policials il·legals

25/01/2012 Drets i Llibertats
L'Ajuntament de Salt ha declinat donar suport als dos manifestants antifeixistes multats amb 9.000 euros pel Departament d'Interior. En el ple de dilluns passat tots els grups van votar en contra de la moció presentada per Independents per Salt (IPS) sobre la llibertat d'expressió i de manifestació i contra l'existències de fitxers policials il•legals.

La moció no va prosperar ja que només van votar-hi a favor els dos regidors d'IPS i el regidor no adscrit (abans del PxC) Carles Bonet. Els sis regidors del PSC i la regidora no adscrita (abans del PSC) Juana Dolores Martínez es van abstenir i van votar-hi en contra els 9 regidors de CiU, la regidora de PxC i el regidor del PP.

La moció va encendre el debat al ple de Salt. La majoria de les opinions discrepants amb la moció (CiU i PxC) apel•laven a la "il/legalitat" d'una manifestació no autoritzada per Interior al•legant que "això no pot quedar impune perquè tothom ha de complir les lleis". De la seva banda, el PSC va recordar que a Salt hi ha hagut altres manifestacions d'altres colors on tampoc hi havia hagut una autorització expressa i no s'havia impugnat ningú ni s'havien obert expedients.

Contra l'existència de fitxers policials il·legals


La moció demanava a l'Ajuntament de Salt que instés el Departament d'Interior a retirar les multes a les dues persones assistents a la manifestació contra el feixisme i el racisme del passat 27 d'agost a Salt i denunciava l'existència de fitxers policials "que no siguin per protegir la seguretat ciutadana sinó per identificar i encausar persones vinculades als moviments polítics i socials".

A banda, la proposta denunciava també les "actituds i posicionaments de tendència xenòfoba i racista que afavoreixen la divisió i la confrontació social al nostra poble" i apostava per "mantenir la voluntat de considerar Salt com un sol poble que vol afrontar els seus problemes, necessitats i reptes de futur amb diversitat d'opinions però amb unitat". En aquest sentit, saludava i donava suport a "totes aquelles iniciatives de la ciutadania saltenca que estiguin encaminades a promoure la cohesió social i la convivència al nostre municipi".

IPS considera "totalment desproporcionada i fora de lloc" la imposició de 9.000 euros contra els dos participants a la manifestació antifeixista del 27 de maig. Tot i que la formació va decidir no participar a la marxa en considerar que no era "la resposta més encertada a les provocacions que ens oferia Josep Anglada", IPS s'ha solidaritzat amb els dos activistes sancionats simplement per assistir a una manifestació.

A més, denuncia que el procediment per sancionar els dos activistes "hagi estat buscant en fitxers policials de persones que participen als moviments socials per buscar caps de turc". Així, destaca que es considerés organitzadors de la marxa els dos multats "sense que ni tan sols s'hagués produït cap identificació in situ". El Departament d'Interior els va sancionar al•legant que la manifestació no havia estat comunicada formalment.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid