Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a manifestar-se
IPS denuncia l'ús de fitxers il·legals per sancionar els dos antifeixistes

La formació considera "totalment desproporcionada i fora de lloc" la multa de 9.000 euros als dos manifestants

22/01/2012 Drets i Llibertats
Independents per Salt (IPS) considera "totalment desproporcionada i fora de lloc" la imposició de 9.000 euros contra els dos participants a la manifestació antifeixista del 27 de maig. Tot i que la formació va decidir no participar a la marxa en considerar que no era "la resposta més encertada a les provocacions que ens oferia Josep Anglada", IPS s'ha solidaritzat amb els dos activistes sancionats simplement per assistir a una manifestació.

Fitxers il·legals "per buscar caps de turc"

A més, denuncia que el procediment per sancionar els dos activistes "hagi estat buscant en fitxers policials de persones que participen als moviments socials per buscar caps de turc". Així, destaca que es considerés organitzadors de la marxa els dos multats "sense que ni tan sols s'hagués produït cap identificació in situ". El Departament d'Interior els va sancionar al·legant que la manifestació no havia estat comunicada formalment.

En aquest sentit, IPS considera que "al marge de la resposta que cadascú consideri més idònia davant dels que promouen la divisió i la confrontació, les persones actives en la defensa d’una bona convivència no són els perillosos. Que no ens confonguin”.

Manifestació i concentració de suport

Dissabte centenars de persones es van manifestar a Girona a favor del dret a manifestar-se lliurement i en suport als dos sancionats. La marxa, convocada per la plataforma "Pel dret a manifestar-nos" i amb el suport de diverses entitats i organitzacions, també va servir per demanar la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig.
 
Les protestes continuen, i en aquest sentit dilluns se celebrarà una concentració a dos quarts de vuit a davant de l'Ajuntament de Salt. La campanya pel dret a manifestar-se compta amb més de 550 adhesions.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid