Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Independents per Salt rebutja sancionar ciutadans per raons d'origen

L'onada de mocions xenòfobes que el PP, PSC, CiU i ERC han aprovat a alguns ajuntaments, entre els quals Salt (Gironès), "divideix el poble", segons denuncia Independents per Salt (IPS), una candidatura vinculada a la CUP que va ser l'única que va votar en contra de la moció, que es va aprovar gràcies als vots a favor de PSC i ERC.
 
Segons IPS, la mesura divideix el poble perquè permet que l'Ajuntament apliqui sancions diferents no segons el tipus de falta comesa, sinó segons l’origen de les persones i la seva situació personal.

27/12/2010 11:30 Drets i Llibertats

En aquest sentit, assegura que la mesura no serveix per solucionar els problemes d’incivisme que exposa com a motiu. És més, diu, "és una magnífica excusa per seguir sense afrontar-los i llençar les culpes a fora". A més, "dóna peu a l’arbitrarietat, a la corrupció i al clientelisme".

IDP denuncia que la moció no conté uns criteris objectius a aplicar, de manera que l'alcaldessa, Iolanda Pineda, "podrà fer de més i de menys per facilitar o dificultar l’arrelament i el reagrupament" de la població immigrada. D'aquesta manera, es podrà impedir l'arrelament i el reagrupament familiar un ciutadà immigrat que incompleixi les ordenances de civisme dels municipis, però no a un d'autòcton.

Independents per Salt va més enllà i ressalta que Pineda podria assegurar-se vots en el futur a través de dificultar o no el reagrupament. 

Anul·la la Taula per la Ciutadania

El partit ha denunciat que una setmana abans de la moció l'Ajuntament va anul·lar la Taula per la Ciutadania, un òrgan de participació format per associacions de veïns, entitats, comerciants, etc. El consistori va suprimir la Taula que hi havia convocada i va presentar la moció sense parlar amb cap altre grup municipal, assegura IDS.

Tot això porta l'organtizació a pensar que "no es busquen solucions, només vots per les eleccions". Segons assenyala, "hi ha una mena de cursa per aprofitar-se de la complicada situació social de Salt per obtenir càrrecs". "No importa gens sacrificar els ponts que s’hagin pogut crear, no importa tirar per terra la feina que algunes persones han fet i estant fent, no importa escampar falsedats, manipular i generar crispació. L’objectiu ja no és la millora del poble sinó la millora personal", sentencia.

Amb tot, IDS espera que progressivament el poble treballador de Salt "vagi desemmascarant als aprofitats i comenci a fer pinya per transformar les coses de veritat".

 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid