Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ramon Muñoz (IPS): "No tolerarem que hi hagi qui s'aprofiti dels problemes de Salt"

Ramon Muñoz, el regidor d'Independents per Salt (IPS) a l'Ajuntament de Salt, creu que el conflicte social que ha esclatat a la població del Gironès serà una oportunitat per demostrar a molta gent que el que passa a Salt i a molts altres llocs és una problemàtica profunda que no es pot apartar i una oportunitat perquè tot el poble de Salt vagi unit.

El representant d'aquesta candidatura vinculada a la CUP avisa en declaracions a Llibertat.cat que "no tolerarem que hi hagi qui s'aprofiti dels problemes pels seus propis interessos". "Hem de lluitar plegats, tot el poble treballador saltenc, per viure millor al nostre municipi", manifesta.

31/01/2011 01:05 Política

Salt va viure el passat dissabte 22 de gener una manifestació "històrica", segons Muñoz, en la qual més de 3.000 veïns -més de 200 entitats i una vintena de col·lectius d'immigrats hi van prendre part- van sortir al carrer a favor de la convivència arran dels aldarulls reiterats que hi havia hagut durant els dies precedents.

Muñoz ha valorat a Llibertat.cat la manifestació i la conflictivitat que es viu a Salt. Segons el regidor, els aldarulls d'aquest mes demostren que "fa molts anys que la situació social de Salt s'està degradant", però que sempre s'havia negat que la problemàtica existia. Fins que ha esclatat i ara aquells que deien que tot era molt positiu s'han passat a la consigna del populisme: "Ara pràcticament tothom competeix per veure qui té el discurs més dur però sense aportar igualment cap solució, només més enganys", lamenta Muñoz, que afirma que en aquests moments la competició política saltenca consisteix en veure qui s'aprofitarà de la situació social pels seus propis beneficis.

166638_141226035937094_100001490966336_242743_836241_nMuñoz no dubta a qualificar d'"èxit" la manifestació viscuda a Salt, on la formació que lidera "es va comprometre molt per aconseguir que tingués el contingut d'unitat de poble i no provoqués una fractura per qüestions de procedència". Segons Muñoz, l'objectiu era "poder estendre la idea que sí que tenim problemes i no són tonteries, però que no hi volem afegir tots els que vinguin derivats d'una fractura social per qüestions d'origen", apunta, al torn que adverteix que "no tolerarem els que simplement es volen aprofitar dels problemes pels seus propis interessos". En aquest sentit, considera que "hem de lluitar plegats, tot el poble treballador saltenc, per viure millor al nostre municipi". Tot i que aconseguir-ho serà "difícil", admet Muñoz a Llibertat.cat, "poc o molt serà un referent a Salt i a arreu per fer veure que hi ha altres maneres d'enfocar la resposta".

"Volem viure a Salt en pau i bé" fou el lema d'una manifestació que segons Muñoz passarà a la història com "el dia que vam ser capaços de sortir com un sol poble a dir que tenim problemes, que tenim necessitats, reptes, que hi ha molta feina per fer però que l'hem de fer plegats". Muñoz insisteix que el poble saltenc no ha sortit al carrer "a dir que tot va bé i que no passa res", sinó "a reivindicar, des de la unitat, que volem un full de ruta per millorar la qualitat de vida de totes les persones que vivim a Salt, que volem millorar els nostres barris, la seguretat, l'educació, la convivència...".

En aquest sentit, el regidor saltenc assenyala que "una vegada més, el teixit associatiu de Salt, la societat saltenca organitzada ha liderat una resposta que demostra que tenim una oportunitat per sortir-nos-en", però que ara cal que siguin els governants els que també estiguin a l'altura, subratlla. I adverteix que la fragilitat de la situació social "no podrà sostenir gaire més que se segueixin llençant missatges contradictoris, que se segueixi utilitzant la immigració com a arma en comptes de fer propostes per millorar el poble", en referència a les eleccions municipals del maig. Segons Muñoz, el que cal fer és "dibuixar el camí de millora de Salt, amb propostes honestes a curt, mig i llarg termini". Un camí durant el qual s'haurà de "potenciar aquest teixit associatiu, aquesta capacitat d'autoorganització que encara tenim, aquesta voluntat de ser de Salt i de lluitar tots plegats per un futur millor".

Per saber-ne més:

Independents per Salt assegura que els aldarulls són producte d'una política de divisió 

 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid