Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
9.000 euros de multa per manifestar-se contra PxC

Interior multa els dos organitzadors de la protesta antifeixista del 27 d'agost a Salt únicament perquè la protesta no va ser formalment comunicada

11/01/2012 Drets i Llibertats
El Departament d'Interior sancionarà els dos joves que van participar a la manifestació antifeixista de Salt el passat 27 d'agost, una marxa de protesta contra la manifestació que havia convocat Plataforma per Catalunya per rebutjar la construcció d'una mesquita al polígon de Torre Mirona. Tot i que Interior va prohibir aquesta manifestació, la protesta antiracista es va mantenir i va recórrer els carrers de Girona i Salt sota el lema “Aturem el feixisme. Salt diu no al racisme“. Ara el Govern imposa dues multes als dos manifestants que considera organitzadors de la mobilització, Mostafà Shaimi i Sílvia Rispau, dues conegudes activistes socials, perquè la convocatòria no va ser comunicada a Interior. Els dos joves afirmen que la multa és de 9.000 euros, mentre que Interior diu que és de 4.5000.

Aquest dijous es presenta la iniciativa "9.000 euros de multa per manifestar-nos contra el feixisme?" al Col·legi de Periodistes de Girona en un acte on hi intervindran Mon Marquès, professor de Pedagogia de la UdG; un representant d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR); Benet Salellas, advocat, i Judit Font, de la campanya "Pel dret a manifestar-nos", que ja compta amb més de 275 adhesions. D'altra banda, aquest dissabte han convocat una manifestació a les sis de la tarda a la Plaça Catalunya de Girona.

"Una estratègia repressiva"


Els promotors de la campanya "Pel dret a manifestar-nos" consideren que l'expedient sancionador, iniciat d'ofici pels Mossos d'Esquadra, "forma part d'una estratègia repressiva per intentar impedir el nostre dret a manifestar-nos". Exigeixen l'arxivament definitiu de l'expedient i que es respecti "el nostre dret a manifestar-nos amb llibertat" i asseguren que els dos multats són "els caps de turc de l'estratègia repressiva de Felip Puig i CiU". A més, denuncien que com que no van ser identificats la policia ha utilitzat fitxers policials polítics.

El manifest de la campanya sosté que aquella va ser una "manifestació festiva i combativa" que simplement pretenia donar resposta a "l’intent de Josep Anglada d’escampar odi racista, amb el missatge que no ens deixarem dividir pel nostre origen, els papers ni el color de pell". Així, considera que la conselleria que encapçala Felip Puig va obrir un expedient sancionador "seguint els desitjos de la regidora de la PxC a Salt" que els imposa una sanció de 9.000 euros només perquè la convocatòria no li havia estat formalment comunicada.

En aquest sentit, denuncien que aquest cas forma part d’"una estratègia de repressió sistemàtica, una forma de control social i polític de la dissidència", amb l’objectiu d’impedir la mobilització "mitjançant la violència, la criminalització, l’ofegament econòmic i la por". A més, assegura que "pretén de mica en mica anar trencant el teixit social i solidari dels moviments combatius" i recorda que només a Girona, els processos oberts contra estudiants per la concentració de rebuig a les retallades sanitàries del conseller de Sanitat, Boi Ruiz, del juliol passat i contra estudiants i treballadors de la UdG després de la brutal càrrega dels mossos d’esquadra dins de la Universitat durant la visita d’Artur Mas en són dos exemples més.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid