Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a manifestació
Centenars de persones es manifesten a Girona en suport als dos activistes sancionats

"9.000 euros de multa per manifestar-nos contra el feixisme? Prou repressió dels moviments socials!" ha estat el lema de la protesta

21/01/2012 Drets i Llibertats
Centenars de persones s'han manifestat aquest dissabte a Girona per defensar el dret a manifestar-se lliurement i donar suport als dos activistes gironins sancionats pel Departament d'Interior amb 9.000 euros per haver participat a una marxa antifeixista. La marxa ha partit de la Plaça Catalunya de Girona a les sis de la tarda sota el lema "9.000 euros de multa per manifestar-nos contra el feixisme? Prou repressió dels moviments socials!" i ha tallat l'avinguda Jaume I de la capital gironina.

Els protestants han demanat la retirada de les sancions i han exigit la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, per haver imposat dues multes a Mostafà Shaimi i Sílvia Rispau –a qui considerava organitzadors de la protesta del 27 de maig a Salt- per no haver comunicat formalment la manifestació.
 
La manifestació, convocada per la plataforma "Pel dret a manifestar-nos" i amb el suport de diverses entitats i organitzacions, ha recorregut els principals carrers de Girona. Durant la marxa s'han cantat consignes en contra del feixisme, les retallades, la repressió i Felip Puig i ha conclòs amb la lectura d'un manifest de suport als dos activistes multats a davant de la seu del Govern a Girona.
 
A part d'aquesta protesta, dilluns 23 de gener s'ha convocat una concentració a dos quarts de vuit a davant de l'Ajuntament de Salt. La campanya compta ja amb 522 adhesions.
 
La campanya "Pel dret a manifestar-nos" es va formar després que el Departament d'Interior sancionés els dos joves que van participar a la manifestació antifeixista de Salt el passat 27 d'agost amb 9.000 euros. Tot i que Interior va prohibir la manifestació de Plataforma per Catalunya en contra de la construcció d'una mesquita al polígon de Torre Mirona, la protesta antiracista es va mantenir i va recórrer els carrers de Girona i Salt sota el lema “Aturem el feixisme. Salt diu no al racisme“.

Alerta Solidària recorda que "sortir al carrer per defensar un dret tan elemental com el d’ocupar l’espai públic per protestar, per confrontar idees, combatre abusos i privilegis, etc. no és una novetat al nostre país en aquesta presumpta democràcia". En aquest sentit, alerta que "ara sortim al carrer per fer front a una altra amenaça que es fa present cada cop més arreu del país: la repressió per la via administrativa" a través de la imposició de multes "desproporcionades i del tot abusives que persegueixen mitjançant l’atac a la butxaca d’unes persones, fer-les dissentir de participar en les tan necessàries mobilitzacions socials".
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid