Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Centenars d'antifeixistes es manifesten a Salt

Centenars de persones es van manifestar aquest dissabte a Salt i Girona per denunciar la concentració de Plataforma per Catalunya (PxC) en contra de la construcció d'una mesquita. Una concentració que tant Interior com Justícia van prohibir per risc d'aldarulls. La manifestació antifeixista, malgrat tot, es va mantenir, per rebutjar el feixisme i el racisme.

La manifestació va sortir a les cinc de la Plaça Catalunya de Girona i a dos quarts de sis de la biblioteca de la Coma Cros de Salt. Els dos grups es van ajuntar pels volts de les sis de la tarda i van desplegar una pancarta on s'hi podia llegir "Aturem el feixisme. Salt diu no al racisme" [fotos].

28/08/2011 12:43 Drets i Llibertats

La protesta, convocada per les assemblees indignades de Girona i de Salt, aixi com des per altres entitats i col·lectius adherits a la convocatòria, va tenir un caràcter festiu i sorollós. 

Tal com es desprèn de la convocatòria de la manifestació fallida, la protesta, de marcat caràcter racista i feixista, volia ser "la major concentració celebrada a la província de Girona" i havia de comptar amb la presència del president de la formació, Josep Anglada, i dels principals dirigents de PxC. D'aquesta manera, diverses entitats gironines van voler impedir "que un acte d'aquestes característiques es pogués celebrar sense la resposta que es mereix". 

manisaltSota el crit de "Fora feixistes del poble de Salt", la contramanifestació va recórrer els carrers de Salt cridant consignes en contra del feixisme i dels racisme: "Fora racistes del poble de Salt", "Anglada, feixista, a Salt ni de turista", "No tingueu por, uniu-vos a la lluita" o "D'aquí o estrangera la mateixa classe obrera" han estat alguna de les proclames més repetides.

Plataforma per Catalunya va entrar el passat 10 d'agost una petició a l'Ajuntament de Salt per fer una concentració en contra de la construcció d'una mesquita al polígon de Torremirona de Salt. Dimecres passat, però, el Departament d'Interior va decidir prohibir la manifestació en considerar que podria provocar aldarulls. Un informe elaborat en base a argumentacions dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local determinava que la concentració comportava riscos perquè "fereix els sentiment religiós dels musulmans" que podrien convocar una contramobilització.

Els manifestants van decidir mantenir la protesta perquè tot i que PxC no podia manifestar-se el seu missatge xenòfob és creixent.

Dispositiu policial "de pel·lícula"

El fet que es prohibís la manifestació feixista va obligar a activar uns dispositius policials "de pel·lícula", segons descriu el diari El Punt Avui, que resumeix en 200 els assistents a la manifestació. "La por del que pogués passar va fer desplegar un dispositiu policial de pel·lícula, amb helicòpter inclòs sobrevolant una manifestació -ni tan sols demanada- del col·lectiu antifeixista i de la plataforma d'indignats, als quals es va deixar fer sense problemes", explica la crònica. L'única oposició va venir d'una simpatitzant de Plataforma per Catalunya, que feia botifarra als manifestants.

Per saber-ne més:

Independents per Salt partidària d'enraonar per evitar la confrontació

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid