Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Puig constata l'existència de fitxers policials il·legals

Seguim amb l'ofensiva criminalitzadora del moviment 15-M. El conseller d'Interior, Felip Puig, amb la cobertura que li proporcionen els incidents aïllats de dimecres al Parc de la Ciutadella, ha iniciat una severa ofensiva contra els moviments populars anticapitalistes, la màxima expressió de la qual n'és l'atac a Arcadi Oliveres.

Avui però, Puig ha constatat novament la presència de policies infiltrats al moviment, si bé nega rotundament que siguin ells qui generin els aldarulls, i de fitxers il·legals. "Li puc certificar que a totes les assemblees que hi ha hagut a la plaça de Catalunya des del 16 de maig fins a les més recents podríem arribar a detectar a 30, 40 o 50 intervencions de persones que coneixem i sabem de quins àmbits provenen".

17/06/2011 14:01 Drets i Llibertats
Això és el que ha dit Puig revelant que hi ha control per part de la policia del moviment del 15-M i altres, tal com denuncien reiteradament diverses persones que posen de manifest l'existència d'arxius il·legals per part de la policia.

Segons el conseller, a Barcelona hi ha un grup organitzat de "300 o 600 persones" que són "professionals del desordre públic i la violència urbana". Puig ha afegit que l'acampada a la plaça de Catalunya -de la qual ja s'han desmarcat els indignats- no pot durar gaire més.

En aquest sentit, Puig ha carregat fort i ha dit que "hi ha nuclis clarament organitzats, de nombre difús, al voltant de 300 o 600 persones, que disposen de certa capacitat logística que intenten pervertir el sistema, donar una mala imatge del país i alterar l'ordre públic i la convivència". Segons el conseller, "són professionals del desordre públic i de la violència urbana. S'estan manifestant amb nous mètodes i noves perspectives i intenten bloquejar i provocar la reacció contundent de les forces de seguretat perquè tot això vagi realimentant el moviment". I segons Puig l'esperit que mou aquestes persones és únicament el de "delinquir".

Dos dels detinguts, membres del moviment en lluita contra Bolonya

puigbcnnetaPuig ha revelat avui, en declaracions a Rac1, que dos dels set detinguts tenien antecedents de diligències policials. "Ja havien estat identificats en els aldarulls de Bolonya, fa dos anys, en ocupacions de cases particulars", ha explicat. Segons ha dit, "alguns d'ells els comencem a tenir clarament identificats". A més, ha manifestat que "provenen d'una certa ideologia antisistema" i ha reblat: "Hem de desemmascarar-los".

Control a Internet

Puig ha assenyalat que "tots els governs occidentals, des d'un punt de vista policial, legislatiu, estan esprement les seves possibilitats per introduir-se a les xarxes i localitzar aquells que utilitzen els avenços tecnològics per organitzar-se criminalment, per actuar d'una manera delictiva, per falsejar la realitat, manipular l'opinió i induir al delicte". Així, ha anunciat que aprofitarà els incidents del Parlament per explorar "al màxim les possibilitats de l'ordre jurídic vigent" perquè "ens hi hem de dedicar a fons" per buscar les fórmules precises poder-los detenir i que es rastrejarà internet. El control doncs, augmentarà, i es filarà més prim en la cerca de delictes per poder detenir.

Així, ha posat com a exemple el vídeo del youtube en què apareixen agents vestits de paisà entre els manifestants i que ja ha estat retirat tot i que segons el mateix Puig no es demostra res. Amb tot, "per eliminar el vídeo del Youtube has de tenir suport legal que s'estigui fent alguna cosa incorrecta" i en aquest cas és la identificació, diu, de policies de paisà. Els serveis jurídics de la policia hi estan treballant, segons ha anunciat.

Al seu torn, ha dit que no el sorprèn el fet que el CNI espanyol alertés el govern espanyol d'una possible ocupació del Congrés.


Per saber-ne més:

Oliveres: "25 o 30 persones no poden desprestigiar un moviment que n'ha mobilitzat 30.000"

Puig anuncia que investigarà Arcadi Oliveres per calúmnies als Mossos

15-J: Difamació mediàticopolicial i victimisme polític

Els polítics senten l'alè del malestar popular al clatell  

Els indignats acampen al Parlament    

Aturem les retallades  
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid