Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arxiven el cas del ferit per una pilota de goma el 2001
11/01/2012 Drets i Llibertats


L'associació Stop Bales de Goma ha informat sobre l'arxivament del "Cas Carles Guillot", la persona ferida per una pilota de goma de la policia el 2001. Per a l'associació que malda per eliminar aquesta perillosa arma dels antiavalots "No hi ha justícia per les víctimes de l’actuació policial."

El 13 de desembre del 2011 el Tribunal Suprem va rebutjar la possibilitat que Carles Guillot - que el 2001 va perdre un ull a causa d’una pilota de goma disparada a Barcelona per la policia nacional- pugui rebre cap indemnització.

Carles Guillot va ser disparat durant el desallotjament de Kan Nyoki i el posterior assalt policial a la Casa de la Muntanya el 17 de juliol de 2001, al barri de la Salut de Barcelona. El Tribunal Suprem ha declarat que el Carles s’havia posat en un lloc de risc i que per tant havia d’assumir la possibilitat de ser objecte de la reacció policial.

Stop Bales de Goma ha exposat que la sentència és absolutament desconcertant per varies raons. "Perquè hi ha molts testimonis que han declarat que en aquells moments en Carles no estava participant en cap aldarull contra la policia, i que mai va ser acusat de cap delicte per part de la policia. Segon, perquè la sentència vulnera el principi de proporcionalitat de l’activitat policial i deixa entendre que aquesta pot causar danys elevats tot i que no hi hagi la necessitat. Tercera raó, perquè encara, una vegada  més, ni els policies ni el cos policial paguen per els danys causats per bales de goma."

La sentència del Tribunal és per l’associació Stop Bales de Goma una negligència judicial que cal denunciar. En aquest sentit, han manifestat als mitjans de comunicació que en el cas del Carles Guillot "ens hem trobat en una inversió del principi d’innocència: el Carles ha estat tractat com el culpable des de el principi i ha fracassat en l’intent de demostrar la seva innocència". 


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid