Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Silenci governamental pels tres ferits per les bales de goma dels Mossos a la Champions

Fins ara cap dels partits governamentals han denunciat la intervenció violenta dels Mossos per dissoldre la festa de la Champions (vegeu aquest vídeo sobre les càrregues). Els trets amb pilotes de goma per part dels antiavalots que van dissoldre el concentrat de la celebració van ferir alguns del concentrats, dels quals tres arrosseguen seqüeles greus, amb la pèrdua de la visió d'un ull en dos casos i una lesió pulmunar en un tercer i ingressat a la UCI. Malgrat la gravetat del fet, la condemna governamental dels partits del règim ha estat nul.la, derivada a les investigacions tardanes habituals.

01/06/2009 12:45 Drets i Llibertats

Només els sindicats policials s'han manifestat públicament legitimant els trets a poca distància, en alguns casos sense previ avís i realitzats a l'alçada del rostre. Tant el Sindicat de Policia de Catalunya com les seccions de CCOO i UGT s'han afanyat a desvirtuar el testimoni dels ferits greus, acusant-los de mentir tot i l'evidència de les greus lesions.

Valentín Anadón, el portaveu de la secció policial d'UGT-SAP, majoritari a la policia, va declarar diumenge que els membres de la brigada antiavalots "van respectar en tot moment el protocol d'actuació establert". D'acord amb aquesta norma, els agents haurien esperat uns 20 minuts avisant per megafonia per després passar a  disparar salves i tot seguit trets de goma. Segons aquest responsable del sindicat policial, només van disparar des de més de 50 metres de distància i contra terra, una versió que les mateixes imatges de les TV desmenteixen, ja que aquestes mostren de manera clara com els agents dels antiavalots apuntaven a l'alçada del cap i des de poca distància.

D'altra banda, cap dels partits governants ha denunciat l'actuació del contingent de policia secreta durant la Champions. Un gran nombre d'aquests policies de paisà que actuava en forma d'esquadres van detenir desenes de persones que es trobaven al lloc dels alderulls i la celebració de la Champions. Les tècniques d'actuació, més enllà de la legalitat, va consistir en els atacts de policies de paisà, no identificats i camuflats amb atuells estètics juvenils, que utilitzaven porres i garrots no permesos per la normativa policíaca, tal i com es va poder observar a les imatges de la televisió.

 Per saber-ne més:

Avalots, antiavalots i pilotes de goma

Bales de trajectòria erràtica: el sorprenent cas Vilaró

"Vaig rebre un tret directe a l'ull" La Malla

Dos afeccionats podrien haver perdut un ull en els aldarulls de dimecres al centre de la ciutat Vilaweb


Un jove denuncia haver perdut un ull per un cop de pilota dels Mossos La Malla

Dos joves denuncien que han perdut la visió d'un ull en una càrrega policial Diari de Girona

"L'impacte va destrossar el globus ocular del meu fill" 3Cat24

Dos joves, entre els quals un lleidatà, perden la vista d'un ull per l'impacte d'una pilota de goma durant la celebració de la Champions Bon dia.cat

Els sindicats dels Mossos troben «estranyes» les denúncies de ferides per pilotes de goma per la Champions El Punt

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid