Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ciberacció per a la prohibició de les bales de goma

 Una iniciativa està recollint suports per prohibir les escopetes amb bales de goma emprades a les manifestacions, després que s'anunciés fa poques setmanes la implantació d'una nova arma més precisa que dispararà aquest projectil rodó contra persones concentrades i manifestants. Es podem sumar a aquesta protesta cibernètica des d'aquí.

L'associació Stop Bales de Goma juntament amb Justícia i Pau s’ha reunit amb representants dels principals grups parlamentaris, així com el conseller Felip Puig i el director general de la policia Manel Prat, per demanar l’abolició d’aquestes armes i també la dels nous fusells, que podran disparar gasos fumògens i lacrimògens i disparar a un metre de distància de les persones.

12/05/2011 20:45 Drets i Llibertats

L'any 2010 es va iniciar la campanya "Stop bales de goma" per un grup de víctimes d'aquestes armes llençades per la policia. Aquesta campanya vol denunciar que les bales de goma són un instrument molt perillós per la integritat física de les persones, que causa i ha causat lesions molt greus (freqüentment la pèrdua d'ulls) i, fins i tot la mort, i que sovint impacten indiscriminadament contra persones innocents que no tenen relació amb l'objectiu policial.

Després d'aquesta ronda de reunions on s'ha demanat la creació d'una comissió d'estudi sobre les armes amb projectils de goma per tal d'elaborar un estudi rigorós sobre aquestes armes, s'inicia aquesta ciberacció per a fer partícep a tota la ciutadania d'aquesta problemàtica i així fer pressió als diferents grups parlamentaris mostrant la preocupació que generen aquestes armes a la ciutadania.

Anteriorment aquest col.lectiu ja va posar de manifest que es tracta d'una arma tan indiscrimida com les que s'utilitzaven anteriorment i que tantes lesions físiques han provocat a vianants o manifestants. Aquest grup de denúncia de la perillositat de les bales de goma fonamenta aquesta afirmació amb un dens estudi científic i tècnic, a partir d'una extensa documentació internacional.

En aquesta denúncia pública anterior s'exposava que cap "arma de foc per dispersar masses en manifestacions o celebracions" és segura o selectiva, sinó que mantenen el perill pel seu caràcter indiscriminat i de violència física.  Stop Bales de goma argumenta també que a països com Anglaterra, Alemanya o Noruega les policies empren altres mètodes menys agressius i perillosos que les bales de goma per dissoldre protestes. 

Des de Stop Bales de Goma es rebutja qualsevol ús d'arma de foc per dispersar masses en manifestacions o celebracions, perquè existeixen altres mètodes menys nocius com demostren països com Anglaterra, Alemanya o Noruega.

 

 


 

Per saber-ne més:

El col·lectiu Stop Bales de goma qüestiona la seguretat de la nova escopeta GL06-LL dels Mossos

Els sindicats combatius denuncien "les brutals càrregues policials" de l'1 de maig

Per què els antiavalots conviden els periodistes a disfressar-se i no els estudiants?

Silenci governamental pels tres ferits per les bales de goma dels Mossos a la Champions

Es destapa la veritat en el cas Vilaró

 Bales de trajectòria erràtica: el sorprenent cas Vilaró

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid