Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Compareixença al Parlament de Barcelona per denunciar les bales de goma

Ahir dijous 15 de setembre, a les 10h del matí, l'associació Stop Bales de Goma  juntament amb la ONG Justícia i Pau han realitzat una compareixença al Parlament de Catalunya, davant de la comissió d' Interior.

Nicola Tanno i Eduard Ibáñez han explicat de nou les raons de la campanya, que demana l' abolició de l'ús de les boles de goma com a arma de dispersió. Els últims mesos representants de les dues entitats s' han anat trobant amb tots els principals grups parlamentaris per tal de donar a conèixer la iniciativa, així com amb el conseller d' Interior Felip Puig i el cap de policia, Manel Prat; aquest matí han pogut explicar a tots els diputats de la comissió d' Interior les raons de la campanya, exemplificades amb dades tècniques i estudis científics.

16/09/2011 21:05 Drets i Llibertats
El discurs ha culminat amb un prec, el de prendre accions reals per l'abolició de les boles de goma, recordant als diputats que són ells els que tenen el poder de decidir sobre les armes i les estratègies dels Mossos, que no són ni el propi cos, ni els seus sindicats, qui ha de marcar el full de ruta de la policia catalana.

Han assistit com a oients altres afectats per les boles de goma, com Jordi Sallent i Óscar Alpuente, i altres membres voluntaris de l'associació i de Justícia i Pau.

Els diputats s' han mostrat interessats en els discursos, i han agraït la persistència de l'entitat i l'ús que han fet dels mecanismes de la democràcia. Han fet preguntes relatives sobretot a les normatives europees i alternatives que proposa l' associació. Els representants han respost que la raó de la campanya és la de dir quina arma consideren que s' ha de prohibir sense declinar-se per una alternativa concreta, tot afirmant que a la majoria de països Europeus no es fa servir i que per tant, existeixen solucions millors.

 La majoria dels grups parlamentaris veuen necessària la constitució d' una comissió d' estudi sobre les boles de goma i les seves alternatives i la normativa policial. Han acordat de posar en l' ordre del dia del proper plenari la constitució de la comissió. Només Lluís Guinó, de CiU, s'ha mostrat més escèptic i fins i tot ha comptat estadísticament el nombre de víctimes que hi ha hagut els últims anys en relació amb les hores d' actuació policial, dient que la proporció de ferits és molt petita i que per tant el problema no és tan greu. Malgrat aquestes desafortunades declaracions, SBG i Justícia i Pau està satisfeta de com ha anat la compareixença, espera que aquesta comissió es consolidi i està disposada a donar la informació necessària per tal que es prenguin les decisions necessàries per millorar el funcionament policial català.

Per saber-ne més:

Compareixença al Parlament de Barcelona per l'eliminació de les pilotes de goma

La Comissió Europea vol prohibir l'ús de les boles de goma el 2012

"Stop Bales de Goma" retreu el desinterès del govern per la perillositat dels fusells antiavalots 

El col·lectiu Stop Bales de goma qüestiona la seguretat de la nova escopeta GL06-LL dels Mossos

Els sindicats combatius denuncien "les brutals càrregues policials" de l'1 de maig

Ciberacció per a la prohibició de les bales de goma

Per què els antiavalots conviden els periodistes a disfressar-se i no els estudiants?

Silenci governamental pels tres ferits per les bales de goma dels Mossos a la Champions

 Es destapa la veritat en el cas Vilaró

 Bales de trajectòria erràtica: el sorprenent cas Vilaró
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid