Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
El Parlament rebutja estudiar la perillositat de les bales de goma

CiU, el PP I C's han impedit que la proposta prosperés

30/11/2011 Drets i Llibertats
El Parlament ha rebutjat aquest dimecres la creació d'una comissió d'estudi de les pilotes de goma i altres armes utilitzades pels Mossos d'Esquadra. Segons ha argumentat CiU, que no ha permès que la proposta prosperés, el Govern i el Departament d'Interior ja fan una "revisió crítica" de l'actuació de la policia. El PSC, ERC i SI s'han posicionat a favor de la iniciativa, proposada per ICV-EUiA, mentre C's l'ha rebutjat i el PPC s'ha abstingut amb l'objectiu de deixar la decisió en mans del Govern.

L'associació Stop Bales de Goma, juntament amb Justícia i Pau, han estat treballant intensament aquest darrer any per aconseguir l'abolició d'aquestes armes per part de la policia catalana, i així ho van exposar en una compareixença que van fer al Parlament el passat 15 de setembre.

Fruit d' aquella compareixença, la majoria dels grups parlamentaris es van comprometre a crear una comissió que estudiés els danys i efectes que creen aquestes armes, cosa que podia tirar endavant aquest dimecres. Amb tot, la dreta ha impedit fer efectiva una proposta que només plantejava l'estudi de l'arma i ha estroncat així mesos de feina de les dues entitats. Fins i tot víctimes des les bales de goma han assistit al ple, entre elles Nicola Tanno -qeu va perdre un ull per l'impacte d'una pilota de goma-, Òscar Alpuente i Jordi Sallent.

El conseller d'Interior, Felip Puig, també ha estat present al debat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid