Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Rebrot 2011 s'acomiada havent assolit un gran èxit de participació

Punt final a l'Aplec de Joves dels 10 anys. El Rebrot ha conclòs aquest diumenge amb la celebració del Pi de les Tres Branques, que ha comptat amb un parlament de Maulets i un de la CUP en un acte al Pi Jove.

Un Rebrot que diu adéu al desè aniversari havent assolit un gran èxit de participació. Així, el concert de dissabte a la nit al camp de futbol vell de Berga va aplegar milers de joves vinguts d'arreu dels Països Catalans que no es van voler perdre un magnífic cartell encapçalat pels Obrint Pas en una vetllada durant la qual es va reivindicar la necessitat que el jovent empenyi la lluita per la independència i el socialisme [fotos].

17/07/2011 23:41 Política

Un nivell de participació que feia anys que no s'assolia. Maulets s'havia esforçat per organitzar un Rebrot a l'altura de les circumstàncies amb motiu del desè aniversari de l'esdeveniment, i se n'ha sortit. Milers de joves van passar per l'aplec entre dijous i diumenge per participar en les nombroses activitats de lleure i de formació que s'havien programat.

De la seva banda, Maulets va celebrar dissabte l'aniversari amb un dinar que va servir per homenatjar els exmilitants de Maulets que van fer possible el Rebrot en els seus inicis.

Grups amb un lligam amb el Rebrot

Un Rebrot però, que va arribar al seu punt àlgid durant la nit de dissabte, plat fort de l'aplec, amb un concert que s'havia fet concebut expressament per celebrar l'aniversari convidant grups lligats a la història del festival. Així, s'han volgut convidar com a caps de cartell dos grups amb un lligam ben consolidat amb el Rebrot. Obrint Pas, que va oferir una actuació molt entregada dissabte i que els va fer vibrar com fa 10 anys, segons expliquen ells mateixos, ja que havien actuat en diverses ocasions a l'aplec, i La Gossa Sorda, un grup també valencià que va actuar divendres i que ara fa vuit anys va guanyar l'Esclat, el concurs de grups de música joves.

Una nit, la de dissabte, que després d'uns anys feia pagar una entrada simbòlica -a més d'oferir altres maneres de col·laboració- però que tot i així va aconseguir atreure milers de persones vingudes d'arreu del país que van assistir al concert i a l'acte polític de Maulets i la CAJEI i també de la CUP, en sintonia amb la línia festiva i reivindicativa que ha guiat l'aplec durant tots aquests anys i que ja ha esdevingut la seva carta de presentació. 

Les coses no es canvien anant als concerts

Anna Maria Guijarro, regidora de la CUP a Berga, va pronunciar un discurs en l'acte polític de dissabte a la nit en què va advertir que "les coses no es canvien des de casa ni anant als concerts", sinó que es canvien "organitzant-se i participant amb les entitats, amb les assemblees i amb la CUP per plantar cara als atacs i defensar els nostres drets per construir els fonaments del país que volem i per desobeir, sempre que faci falta, aquelles lleis imposades i injustes". En aquest sentit, Guijarro va afirmar que "cada vegada som més a prop" de la victòria, però va fer una crida a sumar-se a la lluita "i a continuar treballant fins a aconseguir els nostres objectius, la independència i el socialisme".

La regidora de la CUP va tenir una menció especial per l'organització del Rebrot, a qui va agrair la seva tasca, així com al "jovent que hi ha continuat aposant i ha consolidat deu anys després un espai de trobada, de formació, de reivindicació i de lluita del jovent independentista dels Països Catalans".

{youtube}qe1LbSR6ZDY{/youtube}

 

CAJEI i Maulets, cap a una organització "forta i cohesionada"

L'acte polític de dissabte a la nit va començar amb un parlament conjunt de Maulets i la CAJEI que va servir per constatar l'evolució del procés de confluència d'ambdues organitzacions i el "compromís amb el procés d'unitat del jovent de l'Esquerra Independentista". En aquest sentit, van recordar que fa un any van anunciar "la decisió irrevocable d'unir-nos en una sola organització forta i cohesionada", i van assegurar que ara "ens hem refermat amb molt més que això".

En aquest sentit, van explicar que "hem caminat en un sol bloc en diades i manifestacions" i "hem fet públics els principis i objectius per caminar cap a una futura organització". A més, van afirmar que "aquests dies hem visualitzat el nostre compromís organitzant conjuntament les activitats del Rebrot".

De la seva banda, van assenyalar que "respondre amb una sola veu els atacs que patim és una necessitat i la nostra responsabilitat és arrelar-nos i fer créixer el jovent organitzat arreu del territori perquè la lluita que ha estat cabdal en les últimes dècades ho continuarà sent". D'aquesta manera, "és la nostra responsabilitat contribuir a enfortir l'Esquerra Independentista i ens comprometem a difondre a través de la lluita al carrer les alternatives que proposa el Moviment Català d'Alliberament Nacional", van assegurar. 

Així mateix, van celebrar que "malgrat les dificultats econòmiques i polítiques" s'hagin "pogut organitzar durant deu anys". 

{youtube}zN07iWYxBKI{/youtube}

 

"De què serveix la independència si les grans multinacionals han de continuar dictant les nostres polítiques?"

En acabat l'acte del Pi Vell, en el marc de la Diada del Pi de les Tres Branques, a quarts de dues Maulets va celebrar al Pi Jove el seu acte polític, que també va comptar amb un parlament de la CUP. Així, Guim Tuson, en nom de Maulets Berguedà, va explicar els motius pels quals el jovent independentista organitza el Rebrot: "Amb la intenció d'aglutinar els joves en lluita d'arreu del país i per fer que la nostra comarca esdevingui un espai de lluita i de formació política així com d'entreteniment i coneixença dels independentistes dels diferents indrets del nostre territori".

Tuson va constatar "que els estats opressors no es reformen, es destrueixen" i va apel·lar a la lluita "per l'alliberament integral, social i nacional dels Països Catalans". El portaveu de Maulets va insistir molt en el fet de la doble lluita perquè "el sol fet de traçar una línia la mapa deixa el poble treballador català molt lluny encara de la independència". I en aquest sentit es va preguntar: "De què serveix la independència si les grans multinacionals han de continuar dictant les nostres polítiques socials i econòmiques?". Unes polítiques, va dir, "que mai tindran per objectiu millorar les condicions de vida de les classes populars i seguiran encarades a garantir que la majoria explotada estigui al servei de la minoria explotadora".

En aquest sentit, va reivindicar l'internacionalisme "per tal d'enfrontar-nos amb garanties a un sistema globalitzat" ja que "amb la unitat esdevindrem realment forts i serem capaços de resistir en la lluita fins la victòria". Així, va advertir que "el jovent, igual que el conjunt del poble treballador català hem d'estar disposats a fer ús de tots els mitjans que considerem oportuns en cada context per tal de tirar endavant la nostra lluita contra l'estat espanyol i francès i el capital", atès que "ens han demostrat per activa i per passiva que estan disposats a utilitzar tots els mitjans haguts i per haver-hi per destruir-nos". En aquest context, Tuson va fer una crida a l'organització i a la lluita per tal d'aconseguir "uns Països Catalans independents, reunificats i socialistes".

{youtube}I7jeny2uKKg{/youtube}

 

"Hem recollit el fruit d'anys de feina feta, compromís i implicació amb les realitats locals"

En nom de la CUP de Berga, Guillem Gonzálvez, va celebrar en el seu discurs l'èxit electoral de la CUP i va assegurar que "hem recollit el fruit d'anys de feina feta, compromís i implicació amb les realitats locals". D'aquesta manera, "no és una sorpresa sinó una constatació que el nostre projecte de política transformadora va quallant en la ciutadania", va dir. Gonzálvez va felicitar Maulets pel 10è aniversari del Rebrot i va congratular-se del fet que "el jovent també avanci cap a la Unitat Popular" amb la seva fusió.

Gonzálvez també va fer referència "a les preses polítiques catalanes Marina i Lola i als lluitadors i lluitadores que van donar la vida per l’alliberament nacional i social del nostre poble, als que van morir lluitant contra les tropes borbòniques fa 300 anys, als milicians i milicianes que lluitaren contra el feixisme entre el 36 i el 39, als milers d’exiliats i exiliades, als maquis, en especial a en Ramon Vila i a en Massana, que corrien per aquestes contrades, a en Salvador Puigantic, Martí Marcó, Quim Sànchez, Fèlix Goñi, Toni Villaescusa, Antoní Massaguer, cendres del qual romanen enterrades als peus d’aquest pi...".

Gonzálvez va criticar que "una colla de mercenaris que diuen representar al poble ha fet orelles sordes al clam del poble català" i en aquest sentit va denunciar que "CiU es pixa a sobre de la voluntat popular pactant amb la dreta espanyola més recalcitrant" pactant "uns pressupostos que retallen drets adquirits després d’anys i anys de lluites del poble treballador català, li diuen llei òmnibus i posa la soga al coll de les classes populars". És per això que va presentar la CUP com a alternativa, perquè "treballem des de  la base per construir una democràcia participativa i real que transformi aquesta manera prepotent i tan allunyada dels problemes de la gent de fer política". "Exigim que la crisi la paguin els responsables de la mateixa, aquesta oligarquia que ens ha portat a la ruïna mentre han seguit enriquint els seus comptes, i que no la paguem els de sempre", va etzibar.

{youtube}YSweBoIR938{/youtube}

 
obrintpasberga

obrintpasbrg1 
djrebrot

dvrebrot1

  pijove2011
diurebrot1

 

 dissrebrot13
 dissrebrot12

Per saber-ne més:

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid