Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dictat acte de processament contra Vicent Sanz per assetjament sexual

El 23-F del 2010,  els treballadors de RTVV van despertar amb una notícia difícil de digerir: tres periodistes havien denunciat el totpoderós Secretari General Vicente Sanz per assetjament sexual.

El jutge afirma en l’acte de processament que les declaracions de les víctimes i dels testimonis no donen lloc a cap dubte sobre la comissió d’un pressumpte delicte d’abusos sexuals i avança que pot ser condemnat fins a 10 anys de presó. També l’imposa una fiança de 30.000 euros per assegurar les seues reponsabilitats pecuniàries. En l’escrit es fa constar que Sanz es va valdre del seu càrrec per cometre els actes delictius i que el que va començar com un assetjament en l’àmbit laboral es va trasnformar en un abús sexual.

07/07/2011 22:38 Drets i Llibertats
La Intersindical Valenciana en RTVV, que es troba personada com a acusació popular en el cas Sanz, valora positivament el final de la instrucció judicial i l’acte de processament dictat contra l’exsecretari general de l’empresa. També considera que, en el transcurs dels setze mesos d’instrucció, ha quedat clar i palés que hi ha indicis racionals de comportament delictiu en l’actuació de Sanz i esta secció sindical continuarà fins al final exigint responsabilitats penals i laborals a l’exdirectiu d’esta empresa i a totes les persones que, per acció o per omissió, van permetre els fets denunciats.
 
L’acte de processament evidencia que Sanz es va prevaldre del seu càrrec i del poder de què disposava en l’empresa per abusar sexualment de tres treballadores a les quals va assetjar i presionar superant tots els límits ètics i morals. Esta situació va ser possible gràcies al poder absolut de què disposava Sanz en l’empresa i a la passivitat de les successives direccions generals de RTVV, que no li feren front.

La Intersindical lamenta de nou aquests fets denigrants per a la dignitat de les tres dones, a les quals la Intersindical ha acompanyat i acompanyarà en este llarg procés judicial i personal. També denuncia, una vegada més, que el director general de RTVV, José López Jaraba, i l’exdirectora de TVV, Lola Johnson, coneixien els fets amb anterioritat a la seua publicació en premsa i, inclús, van vore el vídeo que figura en el procediment i, tot i això, no van actuar en temps i forma per frenar esta situació. D’aleshores ençà, el director general no ha depurat les responsabilitats laborals pertinents en l’empresa i ha actuat de forma tèbia i incomprensible amb Vicente Sanz mentre que ha sigut incapaç de tindre un gest d’humanitat amb les tres treballadores 
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 

La Intersindical valenciana a RTVV proposa un protocolo per denunciar l'assetjament sexual 

Centenars de treballadors de RTVV es concentren contra Vicent Sanz 

La mesura ha estat qualificada de necessària però insuficient

La Intersindical demana la destitució immediata de Vicente Sanz de la secretaria general de RTVV Llibertat.cat 
 
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid