Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La denúncia de la tortura i la repressió persegueixen Garzón fins a l'Argentina

El magistrat Baltasar Garzón va rebre una nova bufetada de denúncia, aquest cop a l'Argentina.

14/08/2010 13:02 Drets i Llibertats

 La web Resumen Latinoamericano explica com integrants de Joves contra la Tortura (una agrupació que reuneix a estudiants, treballadors i fills de desapareguts) i d'altres col·lectius van aprofitar la presència de Garzón a l'acte de la Comissió Provincial per la Memòria, realitzat a La Plata, per denunciar públicamente el paper d'aquest jutge en la repressió i la tortura a l'Estat espanyol. Octavetes i intervencions van recordar  l'autoria de Garzón en el macrosumari 18/98 contra independentistes bascos, i altres implicacions en la vulneració dels drets humans d'aquest magistrat de l'Audiència Nacional espanyola.

L'acte central es va realitzar a l'auditori del Passatge Dardo Rocha de La Plata, amb la participació dels integrants del Comitè contra la Tortura, Adolfo Pérez Esquivel, Hugo Cañón, Alejandro Mosquera i Roberto Cipriano, que van presentar l'informe anual sobre la situació de les persones a les presons, comissaries i instituts de menors a la província de Buenos Aires durant 2009.

 

La presentació d'aquest informe va posar de manifest la gravetat de la situació que es viu al país americà quant a drets humans, tot oferint xifres desoladores sobre el tracte que reben els reus a presons i comissaries.

 El magistrat va intervenir a l'acte amb la retòrica habitual i expressant que se sentia "impressionat" i expressava no entenia "com pot haver, a hores d'ara, comissaries que siguin centres de detenció quan haurien de ser llocs on les persones no estiguin més de dos o tres dies en funció de la legislació que prevegi la detenció preventiva abans de ser exposat a la disposició judicial".

Però Garzón va ser increpat en finalitzar l'acte, mentre es llençaven fulls volants per denunciar el seu paper en la repressió i la tortura. Una presència de denúncia a la que està habituat, especialment a Catalunya, però no a un pais americà.

Una jove es va acostar al magistrat mentre signava autògraf, i li va demanar que signés un llibre: es tractava d'un llibre que es referia al macrosumari 18/98 contra independentistes bascos, procés que gràcies a la gestió de Garzón es va empresonar i processar desenes de persones en una procediment sense garanties. Quan Garzón va observar el títol del llibre va empal·lidir, explica la crònica de Resumen Latinoamericano.

 

Per saber-ne més:

Mare d'un jove basc detingut: "Ningú en ma vida m'ha fet més mal que Garzón"

L'escrit de 18 indepedentistes recorda a l'Avui la vinculació de Garzón i la tortura

El diari "AVUI" minimitza la manifestació del 25 d'abril a València i destaca les de Garzón

Garzón, el jutge que empaitava demòcrates

Garzón, tots els colors del gris

Un article a El Punt recorda la vinculació de Garzón amb la tortura

Garzón i Samaranch

Defensors dels drets humans recorden el currículum del terror de Baltasar Garzón

 Partal: "Per dignitat democràtica, no pense ni moure un dit en defensa de Garzón"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid