Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP es presenta a Navàs i posa en dubte l'ordenança de civisme

Ahir al vespre, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Navàs va fer el seu acte de presentació pública on va ser molt crítica amb la nova ordenança de civisme que el govern municipal ha aprovat recentment. L’acte va iniciar-se amb la intervenció d'Adam Majó, membre del secretariat nacional de la CUP i regidor a l’ajuntament de Manresa. Majó va fer una breu exposició de la evolució històrica de les CUP i la seva filosofia de treball on afirmava que «ara recollim el treball d'anys treballant dins el teixit associatiu als diferents municipis».

28/06/2008 15:34 Política
A més a més va indicar que  «el treball municipalista fet per l'Esquerra Independentista ens ha permès tocar de peus a terra i practicar el realisme polític més enllà de grans eslogans, és a dir, treballem i lluitem per les coses que afecten a la gent amb l'objectiu de viure en una societat més justa i igualitària».
 
Després de la introducció feta pel regidor manresà Jaume Casals i Josep Casafont van exposar el projecte rupturista a Navàs. Casals va fer un breu repàs dels antecedents que ha tingut la CUP en el moviment associatiu navassenc. Al seu torn, Casafont va explicar quin han estat els motius pels quals s'ha constituït una l’alternativa política com la CUP a Navàs. Casafont destacava tres aspectes: per una banda la necessitat de cobrir un espai polític existent capaç de fer oposició real i de parlar clar» sobre les problemàtiques endèmiques que pateix Navàs; per l'altra la concepció diferent que té la CUP sobre què és fer política «on el treball es fa dia a dia i no a través de programes electorals sovint descontextualitzats i buits de contingut real, i a més massa sovint incomplerts per qui els pregonen»; i finalment el caràcter assembleari de la CUP, que garantia allunyar-se dels esquemes dels partits tradicionals que «cada vegada estan més allunyats de la gent i que tenen com a objectiu aferrar-se al poder convivint amb la corrupció i els interessos particulars. Casafont va destacar també que els membres de la CUP de Navàs es caracteritzen per no ser persones amb interessos particulars ni subjectes a altres finalitats que no siguin treballar altruïstament pel poble, dins una organització que tampoc està sotmesa a interessos supramunicipals ni empresarials on grans dirigents o els poders fàctics puguin influir en les decisions polítiques.
 
Natxo Romero, regidor de la CUP a Berga i Rafa Rodríguez membre de la CUP de Navàs, van tractar amb profunditat la nova ordenança de civisme. Romero va posar en antecedents l'ordenança i va explicar que «és una ordenança que sorgeix a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana i que ataca als col·lectius més desafavorits de la nostra societat sense posar solució a les causes sinó castigar-ne les seves conseqüències». El regidor berguedà va exposar també el treball fet per la CUP per modificar l’ordenança que s’havia aprovat a Berga abans que aquesta formació obtingués representació municipal.
 
Per altra banda, Rafa Rodríguez va fer una enumeració i descripció dels principals articles de la ordenança aprovada a Navàs i afirmava que són «fotocopiada de les de Barcelona i per tant són absolutament descontextualitzades i no responen en cap cas a la realitat navassenca i que té una afany recaptatori innegable ben lluny d’utilitzar l’educació per a combatre les actituds incíviques». L’ordenança preveu la multa econòmica en tots els casos i sol oscil·lar entre els 120 i 3.000 euros, i entre altres sanciona fets com: dormir en un banc públic, on molts navassencs hi fan la migdiada, jugar a pilota o anar amb patins o similars pel carrer, fer mendicitat, etc, . Segons Rodríguez «el curiós del cas és que l’ordenança assenyala l’existència d’espais adequats per a fer les activitats que sanciona a la via pública que Navàs no ha tingut mai, per exemple: diu que no es pot anar amb monopatins exceptuant a les zones habilitades per al seu ús, a Navàs no n'hi han, com tampoc no hi han parcs o espais de lleure on jugar a pilota, etc, diu no poder orinar a la via pública i, que sapiguem, els navassencs no solen fer-ho, però tampoc hi ha lavabos públics on fer-ho i quan hi ha concerts o per la festa major els urinaris mòbils són absolutament insuficients; no permet enganxar cartells però en canvi a tot el poble només hi ha dues cartelleres». Finalment Rodríguez va fer esment algunes característiques de l’ordenança que la CUP considera especialment greus, « a més de l’ànim recaptatori i repressiu de la ordenança s’hi afegeix la obligatorietat dels ciutadans a denunciar els veïns i això recorda a l’època franquista i no pot ajudar a la convivència entre els navassencs». Per la CUP doncs, és una ordenança aprovada amb nocturnitat, d’esquenes als navassencs, i sense la oposició de cap grup municipal amb representació a l’ajuntament, una evidència més, segons la CUP, de la necessitat del projecte rupturista que representen a Navàs.
 
Per concloure l'acte, Joan Fernandez, també membre de la CUP a Navàs, va voler evidenciar que «la visió que té la CUP de Navàs va més enllà del nucli urbà. Navàs té un terme municipal molt gran  i un entorn rural que cal tenir més en compte i solucionar els dèficits històrics que hi ha com la comunicació telefònica i d'internet, l’arranjament de camins i carreteres, la senyalització de masies, la gestió dels boscos. Fernandez va explicar que «Castelladral és l’autèntic nucli històric de Navàs, que juntament amb Sant Cugat i Palà, cal posar-lo de relleu, potenciar-lo turísticament sense que perdi la seva tranquil·litat i encant i donar-lo a conèixer als vilatans del nucli urbà i a la comarca en general.». L’acte va acabar amb un petit refrigeri.
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid