Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2002 Un escamot de l'exèrcit espanyol ocupa militarment l'illot de Perejil

2002 Un escamot de l'exèrcit espanyol ocupa militarment l'illot de Perejil, de sobirania marroquina

17/07/2002 Tal dia com avui

La Crisi de l'illa Perejil entre el Marroc i l'Estat espanyol es va produir l'11 de juliol de 2002, quan sis gendarmes marroquins va desembarca a l'illot.

Els gendarmes van ser desallotjats després d'una contundent intervenció militar espanyola, ordenada pel govern d'Aznar, aleshores president de govern espanyol. La desproporció de la reacció militar espanyola ha fet pensar que l'aleshores govern espanyol volia donar un toc d'atenció al Marroc de cara a futures disputes, però també que es va fer premeditadament com a forma d'ostentació xovinista i miiltarista.

La gravetat de la crisi de Perejil, va arribar a provocar la mediació del Secretari d'Estat dels EUA, aliats de totes dues monarquies, Collin Powell. El Marroc i l'Estat espanyol en reivindiquen l'illot com una possessió, tot i que, des de l'incident de 2002, es manté l'status quo existent fins llavors, caracteritzat per la no ocupació de l'illot.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid