Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1928 S'inicia el VIè Congrés de la Internacional Comunista a Moscou

1928 S'inicia el VIè Congrés de la Internacional Comunista, que es realitza a Moscou

17/07/1928 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1928 s'iniciava el VIè Congrés de la Internacional Comunista, que es realitzà a Moscou

El VI Congrés Mundial de la Internacional Comunista va tenir lloc entre juliol i setembre de 1928 a Moscou. En el nou context del començament de la greu crisi econòmica s'aproven la consigna de "classe contra classe" que oficialitza el començament del cridat "Tercer Període." S'aprova també el Programa de la Internacional Comunista.

A l'abril de 1929 Bukharin es va veure obligat a dimitir del seu càrrec. Per a substituir-lo al capdavant del CEIC, va ser triat el 1934 el comunista búlgar Gueorgui Dimitrov, qui dirigiria la Internacional Comunista fins a la seva dissolució.

Més endavant, el VII Congrés Mundial de la Internacional Comunista es va reunir a l'agost de 1935 a Moscou. Després de l'auge dels feixismes, i el fracàs de la política d'ultraesquerra aprovada a l'anterior congrés, es dóna pas a la política de Front popular.

Els partits i organitzacions no-trotskistes, reconeixen la totalitat d'aquests set congressos.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid