Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1810 Acta d'independència de Colòmbia: els criolls es rebel·len contra Espanya

1810 Colòmbia aconsegueix la independència del Regne d'Espanya

20/07/1810 Tal dia com avui

El 20 de juliol se celebra el Dia de la Independència de Colòmbia, el dia de la signatura de l'Acta de la Revolució el 1810.

La data d'alliberament de Colòmbia es va decretar oficialment com aniversari de la proclamació de la independència nacional el 1873. És a dir, 63 anys després d'aquella signatura.

Els criolls buscaven la independència de la corona espanyola i el 20 de juliol de 1810 van iniciar una revolta popular en què la població de la colòni van mostrar el seu descontents davant el mandat espanyol.

Els criolls independentistes van comandar la primera etapa de guerra entre els 1810 i 1816. Al llarg de tot el territori de la Nova Granada el poble va començar a aixecar-se en armes en una revolta dirigida per seguidors de Simón Bolívar.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid