Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1521 Els Agermanats derroten les forces reialistes a Gandia

1521 Els Agermanats derroten les forces reialistes a Gandia (La Safor)

24/07/1521 Tal dia com avui

La Revolta de les Germanies, de la qual els seus partidaris passaren a ser anomenats agermanats, va ser una rebel·lió armada que es va produir en el Regne de València ben entrat el segle XVI, durant el regnat de Carles I. La revolta, tot i que no va tenir cap repercussió més enllà del Regne de València (fora d'alguns aldarulls relacionats a Catalunya), va tenir com a conseqüències més directes l'acceleració del procés centralitzador autoritari monàrquic, la progressiva pèrdua de poder de l'oligarquia nobiliària valenciana, i una forta reducció dels drets del poble valencià. En aquest context, la victòria de Gandia va ser l'única batalla convencional entre els revoltats i les forces reialistes, que va suposar un punt d'inflexió en el conflicte entre el bloc popular valencià i el poder monàrquic centralista.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid