Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1943 Aixecament i resistència armada jueva al Guetto de Varsòvia

1943 Aixecament i resistència armada jueva al Guetto de Varsòvia

19/04/1943 Tal dia com avui
A L'aixecament del Gueto de Varsòvia els jueus del Gueto de la ciutat polonesa es van revoltar i van oferir resistència armada quan les tropes alemanyes van començar la segona deportació massiva cap als camps de concentració i extermini (principalment a Treblinka), durant la Segona Guerra Mundial.

Es va inciar entre el 19 d'abril i el 16 de maig de 1943, però va ser aixafada per les tropes de les SS, sota el comandament de Jürgen Stroop.

Va ser la major revolta dels jueus durant l'Holocaust. Anteriorment s'havia llançat un atac contra els ocupants alemanys el 18 de gener, quan els jueus polonesos van obtenir èxits en les accions de resitència contra l'exèrcit ocupant.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid