Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat Pública
Entitats en defensa de la sanitat pública convoquen una manifestació a Barcelona
27/03/2024 Salut

Coincidint amb la commemoració de Dia Mundial de la Salut, entitats en defensa de la sanitat pública convoquen una manifestació a Barcelona el proper 7 d'abril a les 11.30h a la plaça d’Urquinaona de Barcelona per exigir

-Finançament suficient per a una sanitat pública universal i de qualitat.

-Recursos humans i equipaments d’acord a les necessitats, amb atenció als factors socials determinants de la salut.

-Transparència en l’administració econòmica dels recursos sanitaris públics amb valoració i control ciutadà de les millores en salut.

La Federació d'Associacions de Veïnes i Veïns de  Barcelona (FAVB), una de les entitats convocants ha manifestat que a Barcelona "tenim sis nous CAP pendents de construcció des del Conveni 2008-20015: Barceloneta, Fort Pienc, Raval Nord, La Marina del Prat Vermell, Congrés Indians i Llacuna".

També apunta que ara es licitaran les obres properament, exigim compensar aquest retard amb l’acceleració de la construcció dels altres deu CAP encara pendents: Casc Antic, Gòtic, Sardenya, Casanovas, La Pau, Sagrera, Verneda-La Pau, Poble Sec-Font de la Guatlla, La Clota i Clot.

A més de l’atenció sanitària, la FAVB assenyala que "el 80% de la nostra salut està condicionada per factors que depenen de la societat on vivim. Amb la covid vam comprovar que la nostra salut depèn de la de tots els demès, més enllà de les fronteres".

La FAVB considera que la tendència actual a tot el món capitalista és obrir el sector sanitari a les iniciatives d’actors amb gran ànim de lucre. Per això, l'entitat veïnal barcelonina està indignada que es faci un gran negoci amb l’atenció sanitària finançada amb els diners públics, com passa amb la introducció de la gestió privada amb afany de lucre en la provisió dels serveis sanitaris públics.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid