Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nuclears
Tanquem Cofrents denuncia una nova aturada per avaria de la central nuclear, la tercera en tres mesos

Tanquem Cofrents exigeix el tancament immediat de la central de Cofrents, que ja porta 39 anys de funcionament i no esperar a 2030, com està previst actualment en el calendari de tancament acordat entre el govern i les empreses nuclears.

17/11/2023 Territori

Dimecres passat, a les 13.04 h la central de Cofrents va patir una nova avaria que ha provocat la parada no programada de la central. En esta ocasió, l’avaria ha afectat la turbina principal, la qual cosa ha obligat a parar el reactor a les poques hores de posar-se de nou en marxa després de la parada per recàrrega que ha durat 38 dies. És convenient assenyalar que durant la parada es va dur a terme una revisió completa, entre altres peces, de la turbina que s’ha avariat i ha ocasionat esta nova parada.

Segons el comunicat de Tanquem Cofrents, "Però això no és gens rar a Cofrents. També als pocs mesos de la parada anterior, al desembre de 2021 es va produir un altre accident, amb explosió inclosa i que va mantindre parada la central durant més d’un mes, d’una peça, l’interruptor de generació, que s’havia canviat per un nou durant esta parada de 2021".

Així mateix, cal assenyalar que esta és la tercera avaria ocorreguda en la central de Cofrents en pocs mesos. En efecte, el 20 de setembre de 2023 es va produir una altra parada no programada per avaries en sistemes de la turbina. El 22 d’octubre, durant la parada per a recàrrega i manteniment es va produir un problema elèctric que va conduir a la posada en marxa d’un generador dièsel d’emergència, i que va deixar sense refrigeració a la piscina de combustible gastat de la central durant quasi una hora. I la que va succeir ahir, que ha afectat, de nou, a la turbina de la central.
Tots estos accidents i avaries posen de manifest una vegada més que la central de Cofrents està vella i deteriorada, i que les operacions de manteniment no es fan amb la diligència deguda, a causa de la política per la direcció de la central de maximitzar els beneficis econòmics, encara que siga a costa de posar en risc la seguretat dels treballadors de la central i de la ciutadania en general.
Des de Tanquem Cofrents, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, volen també ressaltar que les centrals nuclears són totalment innecessàries, com demostra el fet que fa dues setmanes, en les quals va haver-hi una gran producció eòlica les nuclears espanyoles van estar parades, o funcionant amb potència reduïda al no ser necessària la seua aportació.

Apunten, que "esta mena de situació serà cada vegada més freqüent a mesura que es vaja instal·lant més generació renovable i posa de manifest que és incompatible mantindre a les nuclears i instal·lar les noves renovables previstes en el “Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima 2021-2030” (PNIEC). És més, el funcionament de les nuclears suposa un vertader tap per a la instal·lació de més renovables i per a aconseguir ràpidament un sistema energètic just i racional, basat en renovables, que evite el pitjor del canvi climàtic que ja ens està afectant".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid