Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crisi climàtica
Desenes de peixos morts per anòxia als Aiguamolls de l'Empordà
22/08/2023 Territori

La manca d'aigua i les altes temperatures ha provocat la mort de desenes de peixos a l'estany de Castelló dels Aiguamolls de l'Empordà. Els peixos que s'han descobert morts són les llises, una espècie habitual d'aquest hàbitat i que s'ha vist afectada directament per la situació de sequera que es viu. 

En unes declaracions al digital l'Empordà, el director general de Polítiques Ambientals, Marc Vilahür, dona per fet que es tornaran a produir situacions d'aquest tipus i aposta per "solucions d'arrel".

En aquest sentit, Vilahür aposta per no fer "petits pedaços" com retirar els peixos morts sinó que el que cal és implementar una política mediambiental basada en la reducció del CO2, gravant les emissions més contaminants. "Estem tendint a tenir menys precipitació i el que hem de fer és posar impostos lligats a la reducció de carboni", ha remarcat. El director general també ha advertit que es tracta d'una situació que es repetirà per la situació general de sequera.  "Per això hem d'entendre que està vinculat directament a la crisi ambiental i al canvi climàtic", ha remarcat.

Tot i que la causa final va ser l'afectació de la bactèria en els animals, els experts expliquen que tot ve arran de la falta d'oxigen a l'aigua i, per tant de la sequera existent.


Vilahür també ha explicat que no trauran els peixos morts de l'estany. El motiu és que es tracta d'una zona molt fangosa que podria suposar un risc per a les persones que ho haguessin de fer i que poden quedar atrapades. "La natura farà la seva feina i desintegrarà els peixos morts i els incorporarà al sistema", ha explicat.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid