Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga i manifestació a tres de les principals multinacionals del sector TIC a l’estat espanyol

A Barcelona les plantilles de les consultores informàtiques estan cridades a manifestar-se aquest divendres 16 de juny des de Plaça Urquinaona

15/06/2023 Laboral
La CGT convoca vaga a les consultores tecnològiques DXC Technology, Alten i Global Rosetta-Getronics, amb presència al 22@ i diversos centres de treball a Catalunya on donen feina a prop de 2000 persones. El total de persones convocades a tot l’estat supera les 17.500 persones.

Com a conseqüència de la inflació més gran en 30 anys, la pràctica totalitat de les persones treballadores d'aquestes empreses han perdut un 15,1% de capacitat adquisitiva des del 2020. Això equival a 55 dies de salari anuals. A això cal sumar els 300€ mensuals d'increment a la hipoteca mitjana o els disparats preus de lloguer. La signatura del conveni TIC per CCOO i UGT, amb increments molt per sota de la inflació, i sent en la immensa majoria dels casos absorbits en nòmina, són valorats com a irrellevants per les plantilles.

A causa del bloqueig d'aquestes consultores per negociar increments salarials, des de les seccions de la CGT es van activar mecanismes de consulta a les diferents empreses. Més del 65% de les persones van acordar fer una crida a la convocatòria de vaga davant del bloqueig empresarial. Seccions dels sindicats CSI, Intersindical i ELA s'hi han sumat a la vaga, CCOO la troba legítima i necessària, mentre que els sindicats UGT i RSTIC es neguen a fer una crida per secundar-la. Les consultores informàtiques donen servei tecnològic a les principals empreses logístiques, administracions públiques, sector financer, transport i un llarg etcètera de grans empreses. La coincidència en un mateix dia de vaga posarà al límit les possibles afectacions als principals sectors productius del país.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid