Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 23
La CUP de la Seu d'Urgell explica la seva proposta del centre de recerca de la llet i el formatge

Palanca de canvi de l'estratègia del monocultiu turístic cap a una diversificació de l’economia

15/05/2023 Economia

Aquest divendres 12 de maig la CUP, de la mà d’en Bernat Lavaquiol enginyer forestal i agrònom i Arnau Quingles formatger, ha explicat a la població en que consisteix el projecte de creació d’un centre de Recerca de la llet i el formatge.

Aquest projecte ja fa dos anys que s’està treballant des de la candidatura. Va iniciar-se amb un conjunt de converses amb diferents representants del sector làctic com Cooperativa Cadí, Artesans Formatgers de la comarca, representants sindicals, el rector de la Universitat de Lleida i el Centre Tecnològic Forestal i es va presentar al govern municipal i representants de la Generalitat al setembre del 2021. El projecte es va veure amb bons ulls per part de les dues administracions.

Tot i així, i després de quasi bé dos anys de paraules buides del govern municipal, aquest ha fet escassos passos per tirar endavant i liderar aquest projecte. Tanmateix, des de la conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la pròpia consellera Teresa Jordà valoren molt positivament aquest projecte.

La CUP considera que el Centre de Recerca és una aposta clau pel territori, que ha d’englobar i actuar de paraigües del conjunt de projectes que hi ha sobre el sector -com el gran treball que es realitza amb “Projecte de dinamització del sector làctic a les comarques de l’Alt Urgell i La Cerdanya”, l’Institut de la Llet que també està sobre la taula, l’Escola de pastors, les Escoles Agràries…-. El que plantegem és anar una mica més enllà, i que el projecte del Centre de Recerca ha d’incloure també altres àmbits com la investigació i la sinergia amb centres de Recerca i Universitats, per tal de revertir els problemes estructurals del Pirineu. Necessitem reforçar un sector puntal en l’economia de muntanya i tota l’economia circular que se’n desenvolupa com la producció de farratges, transport, salut animal, gestió de forest, industrial, etc.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid