Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la República
L'ONU condemna l'Estat espanyol per impedir la investidura de Puigdemont després del 21-D

El president ha assegurat que la resolució demostra que Espanya “no és una democràcia plena” i que està “lluny” de complir amb els requisits de ser-ho.

18/05/2023 Política

El Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides ha condemnat Espanya per haver impedit la investidura de Carles Puigdemont després de les eleccions del 21-D del 2017.

El Comitè ha resol que Espanya ha violat l’article 25 del Pacte de Drets Civils i Polítics, relatiu a la participació política, un principi que l’ONU considera “l’essència del govern democràtic”. El president ha assegurat que la resolució demostra que Espanya “no és una democràcia plena” i que està “lluny” de complir amb els requisits de ser-ho.

Cal recordar que el Grup de Detencions Arbitràries va exigir l’alliberament dels presoners polítics i el Comitè dels Drets Humans mateix va condemnar l’estat espanyol per haver vulnerat els drets polítics d’Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva, quan van ser suspesos com a diputats després de les eleccions del 21 de desembre de 2017.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid