Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Periodisme
Un Anuari Mèdia.cat renovat radiografia la situació actual del periodisme i alerta dels perills que l´amenacen

El ciberassetjament a periodistes, la publicitat institucional a mitjans i el rol dels corresponsals internacionals són alguns dels temes destacats d’aquesta edició. La presentació serà el demà a 18.30 h al Col·legi de Periodistes de Catalunya

28/03/2023 Comunicació

L’Anuari Mèdia.cat es publica amb un format renovat dimecres que ve, 29 de març. Després de 12 edicions en què s’ha consolidat com una referència del periodisme crític,el nou Anuari Mèdia.cat es converteix en una publicació centrada en el periodisme i la comunicació.Es presentarà el proper 29 de març a les 18.30 h al Col·legi de Periodistes de Catalunya, en un acte que comptaràamb els periodistes Susana Pérez, Quique Badia i Sònia Calvó, autors de reportatges de l’Anuari,el president del Grup de periodistes Ramon Barnils, Enric Borràs, la coordinadora de l’Anuari Mèdia.cat, Carme Verdoy, i el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros.

El nou Anuari fa una radiografia de la situació actual del periodisme a casa nostra, de les fortaleses amb què compta i els perills que l’amenacen. La nova publicació evoluciona mantenint l’essència: vol ser unaltaveu transversal del periodisme, que permeti reflexionar sobre el present i el futur de la professió, i alhora una eina útil perquè la ciutadania tingui una mirada crítica.Inclou continguts inèdits i una selecció dels millors continguts publicats el darrer any a Mèdia.cat, com reportatges, anàlisis i entrevistes, per tractar en profunditat diferents qüestions vinculades amb el periodisme i l’actualitat, el tractament mediàtic i el sector de la comunicació.

La nova publicació en paperté un disseny més visual i actualitzat, amb un pes destacat de la imatge.La cobertaja és una declaració d’intencions a l’hora de reforçar la part visual del nou Anuari iés obra de l’il·lustrador Jordi Calvís.

Temes destacats: ciberassetjament, publicitat institucional i salut mental

 

L’amenaça del ciberassetjament a periodistes és un dels temes principals d’aquest nou Anuari Mèdia.cat: un reportatge que es publicarà també en obert a la web de Mèdia.cat dimecres 29 de marçElaborat per la periodista especialitzada en tecnologia Susana Pérez Soler, analitza com l’assetjament digital a periodistes és un problema en auge que té conseqüències greus en el dret a la informació de la ciutadania perquè limita la llibertat d’expressió i promou l’autocensura.

 

També destaquen el reportatge de la periodista Sònia Calvó sobre com els corresponsals internacionals són una figura cada cop menys habitual als mitjans, una anàlisi sobre publicitat institucionaldel periodista Quique Badia, una radiografia del periodista Miquel Andreu sobre qui té la propietat dels mitjans comarcals o un reportatge sobre periodisme i salut mental, elaborat pel periodista Víctor Yustres.

Altres continguts destacats del nou Anuari Mèdia.catsón un reportatge sobre la precarietat del fotoperiodisme, de Celia Castellano; una entrevista de Bru Aguiló a Paula Guerra Cáceres, del col·lectiu Algorace, que analitza l’impacte de la intel·ligència artificial a les comunitats racialitzades; un repàs als casos recopilats al Mapa de la Censura el darrer any, o una recopilació dels errors lingüístics més freqüents dels periodistes.

L’Anuari Mèdia.cat és una iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnilscoeditada amb Pol·len i amb el patrocini de la Fundació Catalunya Fons i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.


Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid