Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
anglicització
Notre-Dame, esdevé un nou símbol contra l’anglicització
27/03/2023 Llengua

Diari de la Llengua s'ha fet ressò de la demanda d'una associació  sobre els rètols dela catedral de Notre Dame, ja que tot i tenir-los només en francès i anglès, considera la preeminència a la llengua de Shakespeare.

Aquest mitjà recorda que, les autoritats franceses han mostrat els darrers anys una gran preocupació per la creixent influència de l’anglès en totes les esferes. L’Acadèmia francesa va denunciar el gener de l’any passat a inclusió de l’anglès al carnet d’identitat i va fer un informe en què alertava de la “desestructuració de la gramàtica i la pèrdua de referències” que comporta l’adopció excessiva d’anglicismes. En el mateix sentit es va pronunciar una comissió d’investigació del Senat que va examinar la influència de les consultories en les polítiques públiques i va demanar que s’evitin els anglicisme en l’argot de l’administració i del món empresarial.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid