Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MACROESDEVENIMENTS
La CUP Barcelona denuncia ña ferocitat del macroesdeveniment com el Mobilie world Congress

"Sota la idea de 350 milions d’euros per Barcelona i l’Hospitalet amb el pas de més de 80.000 persones, el Mobile World Congress (MWC) torna a ocupar de nou els espais i carrers de la ciutat. Ho fa des de dilluns 27 fins dijous 2 de març sumant així un any més des del 2006 i amb l’horitzó a 2030, any fins al qual hi ha pactat que Barcelona sigui la seva seu".

28/02/2023 Política

La CUP Barcelona ha qüestionat novament  macroesdeveniment com el Mobilie world Congress (MWC) i considera que ja ón molts anys venent Barcelona com a «aparador mundial» i sent «la millor botiga del món» converteixen la ciutat en un focus elitista i excloent que mira en bons ulls el capital estranger i guarda un bon lloc al turisme massiu.

També apunta la formació que, la Barcelona del Mobile World Congress és l’herència de Trias, Colau, Maragall i Collboni. És la Bar-
celona dels diners públics per generar beneficis privats, de l’explotació d’un model turístic fallit, de la indústria extractiva i de l’espoli. La Barcelona que normalitza la presència borbònica i la tecnologia de la vigilància. I, per garantir que tot això passi, és també la Barcelona de la precarietat laboral que en aquesta edició ha arribat fins i tot a causar la mort d’un treballador de 21 anys.

Ni riquesa ni ocupació, explotació dels barris
L’excusa d’invertir capital estranger a Barcelona per generar riquesa i ocupació laboral que fa tant que dura no és vàlida. Aquesta estratègia neoliberal no està orientada ni planificada per respondre a les necessitats socials, sinó per afavorir els grans capitals privats. Mentre precaritza i exclou a aquelles per- sones que queden fora dels grans circuits econòmics, qui es beneficia a banda de les grans empreses multinacionals son el sector turístic de l’hostaleria i restauració de luxe. Podem afirmar la mala qualitat
de l’ocupació quan veiem que aquesta és temporal i intensificada. Les jornades varien de 8 a 16 hores i sumen dobles jornades contínues. Argumentat per la tipologia de feines, des de muntatge a control d’accessos, neteja o xofers, qui hi ha darrere de l’organització del Mobile World Congress aguditza la divisió sexual del treball. Els homes munten, gestionen i acorden i les dones ofereixen propaganda i poc més.
Valora
Rànquings
  1. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  2. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  6. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  7. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid